Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Flair & Partner > Deze kleine en grote gebaren maken het verschil in coronatijd

Deze kleine en grote gebaren maken het verschil in coronatijd

Deze kleine en grote gebaren maken het verschil in coronatijd

Buren die voor elkaar koken of boodschappen doen, kwekers die hun onverkochte bloemen bij zorgcentra afgeven, de (knuffel)berenjacht die spontaan geopend werd. In tijden van misère ontstaan gelukkig ook mooie dingen. Laat je inspireren en doe ook iets liefs.

 

Vorig jaar hield SIRE met de #DOESLIEF-campagne Nederlanders nog een spiegel voor met voorbeelden van onaardig gedrag. Nu we elkaar meer dan ooit nodig hebben, laten we gelukkig een heel andere kant van onszelf zien. Het ene na het andere hartverwarmende initiatief steekt de kop op. Wat denk je bijvoorbeeld van deze drie?

#1 Lintjes uitdelen aan zorgmedewerkers

PIY Ribbons steekt zorgmedewerkers een hart onder de riem door lintjes uit te delen.

#2 Soep en bloemen

20 studenten brachten namens Aafje Zorg een bloemetje en een lekkere kom soep bij de thuiszorgklanten van Aafje. Om de ouderen, die nu wel erg veel alleen thuis zijn, op te vrolijken.

#3 Iedere leerling een eigen poppetje

Wat doe je als je ineens niet meer dagelijks voor de klas staat en je leerlingen ontzettend mist? Juf Ingeborg breidde voor alle 23 een poppetje:-)

#DASLIEF

Om al deze en andere lieve initiatieven een podium te geven, heeft SIRE de hashtag #DASLIEF in het leven geroepen. Sindsdien hoor en zie je de mooie, onbaatzuchtige initiatieven van Nederlanders overal voorbij komen. Met #DASLIEF bedankt SIRE iedereen die nu iets extra’s doet en wil de organisatie mensen inspireren om ook iets liefs te doen. Zie je zelf een mooi initiatief voorbij komen? Deel een complimentje uit. SIRE heeft een speciaal #DASLIEF PAKKET samengesteld met video’s om te delen en gifjes om onder lieve initiatieven te plakken.

Win een #DASLIEF armbandje

Op de stream van de campagnepagina van SIRE zie je elke dag initiatieven voorbij komen die worden gedeeld op social media. Zelf iets liefs gedaan? Elk lief, klein initiatief is het delen waard. En misschien ook een armbandje! Want wij mogen de tien leukste initiatieven belonen met een #DASLIEF armbandje. De armbandjes hebben we gekregen van Nicoline van Nicky’s Beads, dasooklief ?!

armbandjes DASLIEF

Vul onderstaande velden in en vertel bij opmerkingen over je initiatief. Winnaars ontvangen in de tweede week van mei bericht.