Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Flair & Partner > Alleen al vanwege dit museum wil je binnenkort naar Leiden

Alleen al vanwege dit museum wil je binnenkort naar Leiden

Alleen al vanwege dit museum wil je binnenkort naar Leiden

Met 13 musea op loopafstand van elkaar is Leiden dé museumstad van Nederland. Een ervan is Rijksmuseum Boerhaave, benoemd tot Europees Museum van het Jaar 2019. En jij bezoekt het met korting.

De microscoop, anatomische preparaten en de eerste slingerklok: je vindt deze belangrijke ontdekkingen uit onze Nederlandse wetenschapsgeschiedenis allemaal in Rijksmuseum Boerhaave in Leiden, dat is benoemd tot Europees Museum van het Jaar 2019. Het museum zit bomvol leuke wetenswaardigheden. En je kan er je arm laten ‘opereren’ zoals ze dat in de Gouden Eeuw deden. Ook organiseert het museum in de schoolvakanties leuke kinderworkshops. Een uitje voor het hele gezin dus.

Relevante vraagstukken

Momenteel bezoek je de spraakmakende tentoonstelling Besmet!, over besmettelijke ziekten en hoe die ons leven kunnen ontwrichten. Hoe gingen we vroeger om met epidemieën zoals pest en pokken? Welke inzichten bieden historische epidemieën voor de toekomst? En welke oplossingen biedt de wetenschap? Vragen die relevanter zijn dan ooit. 

In de tentoonstelling zie je zowel wetenschappelijke objecten als kunstvoorwerpen. De Plague Dress is zo’n hedendaags kunstwerk, gemaakt in zeventiende-eeuwse stijl van ruwe zijde en handgekleurd met walnootschillen. Vroeger dachten ze namelijk dat walnoten de pest konden genezen.

Tijdens een dagje Leiden kun je Rijksmuseum Boerhaave niet overslaan. En met de kortingscode #flair ontvang je 2 euro korting op de entreeprijs. Koop je ticket online.

Trakteer jezelf op Leiden

Met nog 12 interessante musea op loopafstand van elkaar en een sfeervolle binnenstad om te ontdekken, is één dag Leiden eigenlijk te kort. Boek daarom een zomerarrangement bij een centraal gelegen hotel via visitleiden.nl/hotels. Dineer in het hotel, slaap op een goed bed en geniet lekker een extra dag van Leiden. Zo heb je alle tijd voor een wandeling langs de groene singels van de stad. De bruggen van het Singelpark verbinden de gehele route van 6,5 km. Of bezoek de Burcht met een prachtig uitzicht over de stad. De VVV helpt je graag aan leuke tips voor wandelingen door de stad via visitleiden.nl.

Reserveer & parkeer

Als je met de auto komt, is het slim vooraf een parkeerplek met korting te reserveren. Je bepaalt van tevoren datum, tijdstip en lengte van jouw bezoek. Hoe langer je bezoek, hoe hoger jouw korting. Reserveer & parkeer is mogelijk bij de centraal gelegen parkeergarages Lammermarkt en Garenmarkt. Ga naar leiden.nl voor meer informatie.