Je bent hier: Home > Flair & Partner > Knoop deze do’s en don’ts in je oren als je van bril naar lenzen switcht

Knoop deze do’s en don’ts in je oren als je van bril naar lenzen switcht

Flair & Partner
Knoop deze do’s en don’ts in je oren als je van bril naar lenzen switcht
Flair & LensOnline

Stap je over op lenzen, dan kun je natuurlijk gewoon make-up blijven dragen. Wel gaat het net even anders dan toen je nog een bril droeg. Knoop deze do’s en don’ts in je oren als je van bril naar lenzen switcht.

 

Do’s

Was je handen

Je weet het natuurlijk maar we zeggen het toch nog maar een keer: was je handen! En dan niet alleen wanneer je je lenzen indoet, maar ook wanneer je make-up aanbrengt. Een antibacteriële zeep zorgt ervoor dat er geen bacteriën (denk: extra irritatie) in je ogen terechtkomen.

Let op de volgorde

Doe altijd eerst je lenzen in en dan pas make-up op. Zo voorkom je dat er make-up of huidverzorgingsproducten onder je lenzen komen te zitten. En voor je naar bed gaat geldt: eerst lenzen uit, dan make-up eraf.

Kies voor natuurlijk

Je ogen moeten natuurlijk even wennen als je aan lenzen begint. Wees daarom extra lief voor ze en kies voor beautyproducten op basis van natuurlijke ingrediënten, liefst parfumvrij. Hiervan raken je ogen minder snel geïrriteerd.

Don’ts

Dag olie

Laat make-upremovers op basis van olie lekker staan als je lensdrager bent en kies voor een variant op waterbasis. Olie is lastig uit je ogen te krijgen en maakt je zicht wazig. Sla het verwijderen van make-up voor het slapen gaan liefst geen dag over om droge en geïrriteerde ogen te voorkomen.

Dag waterproof mascara

Mascara is de basis in je make-up tas. Of in ieder geval heel onmisbaar voor de meesten onder ons. Maar gebruik voortaan liever geen waterproof mascara meer. Komt er per ongeluk wat op je lens, dan krijg je dat er bijna niet meer van af. Bovendien ben je voor het verwijderen van waterproof mascara weer afhankelijk van removers op oliebasis.

Dag lijntje aan de binnenkant

Make-up aanbrengen op de binnenste rand van je ooglid, kun je beter niet meer doen als je lenzen hebt. Zo voorkom je dat er make-up in je ogen terechtkomt. Pas om die reden ook op met hele poederige oogschaduw en liquid eyeliners. Kun je niet zonder dat binnenlijntje? Breng je make-up dan echt met beleid aan of kies voor een oogpotlood.


Wil je een keer daglenzen proberen? Bestel een setje Eye Definition PURE daglenzen bij LensOnline, en krijg een tweede set van dertig stuks helemaal gratis. Je bestelt ze snel en gemakkelijk online en krijgt ze thuis of bij een gediplomeerde opticien bij jou in de buurt geleverd. Die laatste helpt je dan direct bij het uitkiezen van de lens die het beste bij jouw leven past. Ga naar lensonline.nl/flair voor meer informatie.

Shoppen is altijd een goed idee