Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Flair & Partner > Zo wordt je kind elke dag een beetje wereldwijzer

Zo wordt je kind elke dag een beetje wereldwijzer

Zo wordt je kind elke dag een beetje wereldwijzer
Flair & UNICEF

Ook al zijn de landsgrenzen tegenwoordig zo goed als gesloten, je kind een beetje wereldwijzer maken kan altijd. Hoe leven bijvoorbeeld kinderen in landen aan de andere kant van de wereld? En wat vinden ze leuk? Leren over andere landen, culturen en talen verbreedt de horizon en verruimt de blik. Met deze tips leert je kind landen en kinderen van over de hele wereld kennen.

1. Praat over de grens

Oftewel, oefen samen Engels. Want dat maakt spreken met kinderen uit de rest van de wereld een stuk eenvoudiger. Met apps als Duolingo of EASY peasy kunnen kinderen zelf of met papa of mama aan de slag en spreken ze binnen no-time een aardig woordje over de grens.

2. Pak de wereldbol erbij

Een globe of wereldkaart zijn niet alleen heel leerzaam maar vaak ook fraaie items in huis. Tenminste, als je een mooi vintage exemplaar op de kop weet te tikken. Om je kind wat wereldwijzer te maken, kun je afspreken dat jullie elke week een land op de wereld bespreken dat je kind aanwijst. Wordt het Nicaragua, Zuid-Afrika of een land dichterbij huis? Welk land je kind deze week ook op uitkomt, pak Wikipedia erbij en bespreek de belangrijkste wetenswaardigheden over dit land.

3. Ga op reis

Momenteel is het allemaal nog een beetje lastig maar er komt een dag dat we weer uit mogen vliegen. En dan is die lange, verre reis waar jullie altijd al van droomden meer dan verdiend. Inderdaad, de kinderen gaan mee. Genoeg exotische landen die prima te bereizen zijn met een paar kleintjes erbij. Het is hartstikke leerzaam en boeiend voor kinderen om op jonge leeftijd ondergedompeld te worden in een andere cultuur. Houden jullie het voorlopig liever bij de camping in Frankrijk, ook daar maakt je kind kennis met kinderen met andere gewoontes.

4. Maak vriendjes over de hele wereld

Waarom alleen vriendjes in de buurt hebben als je vriendjes over de hele wereld kunt maken? Met Wereldwijs met Klaas leert je kind spelenderwijs kinderen in de hele wereld kennen en krijgt het elke maand post van Klaas van Kruistum! Wereldwijd met Klaas is een project van UNICEF, dat ervoor zorgt dat kinderen kunnen leren, spelen en gezond kunnen opgroeien. Met een abonnement op Wereldwijd met Klaas draag je daar aan bij. Je kind krijgt dan een vriendenboekje, wereldkaart en stickervel. Oh ja, en elke maand een Doe opdracht om actief mee aan de slag te gaan.

5. Hou een internationaal vriendenboekje bij

Met een abonnement op Wereldwijd met Klaas krijgt je kind elke maand post van Klaas waarin hij een kind uit een ander land voorstelt. Samen met Klaas gaat je kind op zoek naar verschillen en overeenkomsten tussen zichzelf en de andere kinderen. En die kan je kind allemaal vastleggen in zijn internationale vriendenboekje. Hoe cool is dat!?

Wereldwijs met Klaas is een product van UNICEF Nederland.
Als ’s werelds grootste kinderrechtenorganisatie bereikt UNICEF meer, voor meer kinderen en op meer plekken dan wie ook. Ieder kind kan de toekomst bepalen. Ieder kind verdient de kans om groots te worden. Voor ieder kind van nu en de toekomst van ons allemaal.

Met Wereldwijs met Klaas probeert UNICEF op een speelse, interactieve manier jouw kind een beetje wereldwijzer te maken.

Shoppen is altijd een goed idee