Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Flair & Partner > Hoe is het met jouw huid? Tijd voor een goed gesprek!

Hoe is het met jouw huid? Tijd voor een goed gesprek!

Flair & Partner
Hoe is het met jouw huid? Tijd voor een goed gesprek!
Flair & Dr. Van der Hoog

Om je huid goed te kunnen verzorgen, moet je weten welk type huid je precies hebt, én wat deze nodig heeft. Hoe goed weet jij wat je huid nodig heeft? Check het hier, en doe de huidtest.

Het is nooit te laat om meer te leren over je huid, want je huidtype kan door de jaren heen veranderen. Dus stay updated om je huid zo goed als je kunt te verzorgen. Want we willen natuurlijk allemaal een gladde, soepele, mooie, maar vooral ook gezonde huid.

Gelukkig is het niet al te moeilijk om erachter te komen wat voor jou de beste producten en behandelwijzen zijn. Door het beantwoorden van een aantal vragen, kom je al een heel eind. Dus: de hoogste tijd voor een goed gesprek met je huid.

Durf te vragen

Belangrijke vragen die je aan jezelf kunt stellen, zijn onder meer deze:

Hoeveel water drink je? Hoe reageert je huid op hitte; zoals centrale verwarming of een hete douche? Ben je gevoelig voor stress, en zo ja, is dat ook terug te zien op je huid? Hoe is je talgproductie? Zit je vaak aan je huid en gezicht? Hoe reageert je huid op prikkels van buitenaf; zoals bijvoorbeeld het weer of luchtverontreiniging?

Zeven huidtypen

Door deze vragen te beantwoorden, kom je erachter welk huidtype je hebt. Dr. Van der Hoog onderscheidt zeven verschillende huidtypen: de normale, vochtarme, zeer droge, onzuivere, vette, gecombineerde en overgevoelige huid. En heeft daar passende adviezen en producten bij. Een vette huid heeft namelijk een héél andere verzorging nodig dan bijvoorbeeld een gevoelige of oudere huid. En wist je dat een gecombineerde huid uit balans is, waardoor je twee verschillende huidtypen kunt hebben? Dit kan onder meer komen door te agressieve verzorgingsproducten, maar het is ook grotendeels erfelijk bepaald. Het kiezen van de juiste verzorging is daarom bij een gecombineerde huid extra belangrijk. Beide huidtypen vragen namelijk om verschillende verzorgingsproducten en een ander verzorgingsritueel. Als je hier rekening mee houdt, kun je de balans verbeteren. Fijn, toch?

Doe de test

Benieuwd geworden naar wat jouw huid nodig heeft, om er mooier en stralender uit te zien? Doe dan nu de huidtest op de site van Dr. Van der Hoog. Daar vind je ook informatie over alle huidtypen en bijbehorende kenmerken. Zodat je weer helemaal bij bent, en ready to shine!

Shoppen is altijd een goed idee