Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Flair & Partner > Doen in de herfstvakantie: 4 x naar buiten

Doen in de herfstvakantie: 4 x naar buiten

Flair & Partner
Doen in de herfstvakantie: 4 x naar buiten
Flair & Campina

De kachel gaat weer aan, de wind plukt gele en rode blaadjes van de bomen en het wordt eerder donker, maar dat is nog geen reden om binnen te gaan zitten mokken. Ga lekker naar buiten! Naar het strand, het bos en de weilanden. De herfstvakantie is hét moment om het najaar te omarmen.

Maar voordat we losgaan met onze tips even dit: wist je dat een groot deel van de Nederlandse weilanden van Campina boeren zijn? Campina vindt dat onze natuur wel een beetje hulp kan gebruiken. Daarom worden steeds meer Campina-producten gemaakt van de melk van boeren die extra aandacht besteden aan koe, natuur en klimaat. Je herkent ze aan het PlanetProof-keurmerk.

1. Strandjutten bij Egmond aan Zee

In Egmond aan Zee vind je Gejut, een schattig jutterswinkeltje waar Marianne Houthuijse en Berry Holtslag de mooiste dingen maken van gevonden hout, plastic en touw. Zelf kun je er ook aan de slag en laat de herfst nou nét het beste seizoen zijn om te gaan strandjutten. Door de aanwakkerende wind ligt het strand vol met aangespoelde schatten. Terug in Gejut knutsel je onder het genot van echte jutterskoek en wat te drinken je eigen kunstwerk in elkaar. gejut.nl

 2. Paddenstoelen zoeken met Edwin Florès

Sterrenchefs lopen met hem weg, letterlijk, want wildplukker Edwin Florès gaat regelmatig met ze op pad om eetbare paddenstoelen te zoeken. Gelukkig geeft hij ook regelmatig workshops, waarbij je in vijf à zes uur leert hoe je het landschap moet lezen, wat fabeltjes zijn en wat de gevaren, welke paddenstoel eetbaar is en welke niet en waar je al dat lekkers vindt. Superinteressant voor kinderen én volwassenen. Na een dag struinen door de eetbare natuur, sluit je de workshop af met een gezamenlijke maaltijd. casaforesta.nl

3. Klimmen in het donker

Klimmen tussen de toppen van de bomen is al leuk als het licht is, maar zodra de zon onder is, wordt het nóg spannender. Watersportcentrum Vlietland organiseert op 25 oktober Avondklimmen, waarbij je in het donker naar hun Klimeiland vaart, een parcours aflegt in het bos en de avond afsluit met een kampvuur, warme chocolademelk en de overtocht terug naar het vasteland. Voor kinderen vanaf acht jaar. Reserveer je plek.

4. Naar de Beleefweek in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug

Het mooiste natuurgebied van Nederland in de herfst is de Utrechtse Heuvelrug. Ieder jaar weer trekken de bossen en heiden honderden bezoekers voor lange wandelingen of fietstochten. Speciaal voor kinderen wordt tijdens de herfstvakantie een Beleefweek georganiseerd met verschillende activiteiten, zoals speurtochten, natuurweetjeswandelingen, knapzakroutes en kabouterwandelingen.

Wil jij je steentje bijdragen aan het behoud van de Nederlandse natuur? Koop dan Campina-producten met het PlanetProof-keurmerk. Die zijn gemaakt door boeren die extra veel aandacht besteden aan koeien, natuur en klimaat. Die duurzame manier van produceren zorgt voor een nóg mooier Nederland. Goed voor de dieren, de natuur, het milieu en natuurlijk ook voor jezelf.

Wil je meer weten? Neem een kijkje op de Planet Proof website.

natuuruitjes herfstvakantie

Shoppen is altijd een goed idee