Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Flair & Partner > Deze #groentehacks maken het gezinsleven makkelijker

Deze #groentehacks maken het gezinsleven makkelijker

Flair & Partner
Deze #groentehacks maken het gezinsleven makkelijker
Flair & Knorr

Uit onderzoek van het Voedingscentrum blijkt dat de Nederlandse consument gemiddeld 131 gram groente per dag eet, terwijl de aanbevolen hoeveelheid 250 gram is. Haal jij ook alles uit de kast om je kinderen wat meer groente te laten eten? Met deze #groentehacks stijgt jullie groente-inname binnen no-time!

#1 meer groen bij de lunch

Waarom alleen ’s avonds groenten eten als het ’s middags ook kan? Grote kans dat de rauwe groenten die je bij de lunch op tafel zet, gretiger aftrek vinden dan de groenten verwerkt in het avondeten. Radijs, cherrytomaatjes, komkommer en paprika maken die boterham met kaas kleurrijker, voedzamer en lekkerder.

#2 meer snacken

Ook als snack doen groenten het bij kinderen doorgaans beter dan gekookt op hun bord. Vooral de kleine maatjes van paprika’s, komkommers en wortels zijn populair onder de jonkies. Voor je het weet hebben ze die eerste ons groenten al binnen en hoef je bij het avondeten niet te stressen omdat er zo weinig groente in die mondjes gaat.

# 3 pureer ze tot moes

Weinig mensen die niet van soep houden. En dat geldt ook voor kinderen. In gepureerde vorm gaan die groenten toch net wat enthousiaster naar binnen. Datzelfde geldt voor smoothies. Avocado, spinazie, boerenkool, wortels, het kan allemaal in de blender of slow juicer. Laat je kind zelf een combinatie kiezen en op de knoppen drukken. Succes (bijna) gegarandeerd.

#4 wrap it

Wraps zijn favoriet onder de jonge medemens. Pak het slim aan en serveer groentewraps van Knorr, kleurrijke wraps gemaakt met 35 procent groente. Zo krijgen die kleintjes alleen al door het eten van de wrap makkelijk wat groente binnen. Maar natuurlijk vul je ze ook nog met wat lekkere, knapperige groente of juist zachte stukjes avocado. Je kunt ze meegeven voor de lunch of ’s avonds op tafel zetten. Dat is natuurlijk altijd feest. Kijk voor receptinspiratie op knorr.nl/veggiewraps.

# 5 verkleedfeest

Kinderen zijn gek op verkleden. Maar groenten ook. Trek ze een jasje aan van pannenkoekenbeslag (pannenkoeken, jaaaaa!), frituur ze in zonnebloemolie en die courgettes of aubergines gaan erin als pannenkoeken. Ook met prei, wortel of mais maak je lekker groentekoekjes.

Meer over de Veggie Wraps van Knorr

De Veggie Wraps van Knorr zijn een slimme manier om dat extra beetje groente toe te voegen aan de maaltijd. Je vindt ze in de smaken wortel en biet. Lekker, makkelijk én snel klaar te maken. Op de achterkant van de verpakking staan een paar

Shoppen is altijd een goed idee