Je bent hier: Home > Flair & Partner > Waarom een gezinsleven een carrièreswitch niet in de weg hoeft te staan

Waarom een gezinsleven een carrièreswitch niet in de weg hoeft te staan

Flair & Partner
Waarom een gezinsleven een carrièreswitch niet in de weg hoeft te staan
Flair & Scheidegger

Zit je elke dag op kantoor de uren af te tellen? Droom jij stiekem van een hele andere baan als bijvoorbeeld diëtiste, coach of kinderpsycholoog maar denk je dat omscholen niet lukt met een druk gezinsleven? Tuurlijk wel! Als je het maar slim aanpakt. Met deze tips & tricks maak jij die carrièreswitch gewoon – óók met een druk (gezins)leven.

 

Voorbereiding & planning = essentieel

Als jij als drukke moeder een nieuwe studie gaat volgen, betekent dit dat je van tevoren goed moet nadenken hoe je dit gaat doen. Ga je minder werken? Wat worden je vaste studiedagen? Hebben de kinderen een extra opvangdag nodig? Zorg dat je van tevoren een vastomlijnd, haalbaar plan hebt hoe jij aan je studie-uren gaat komen en wie er dan voor de kinderen zorgt. Denk niet ‘ik kijk per week wel wanneer en hoe ik tijd vrij ga maken’ want dat werkt niet in de praktijk.

Maak afspraken met je partner

Betrek ook je partner in jouw studieplannen en laat hem jou ondersteunen. Misschien dat je bijvoorbeeld tijdelijk minder kan werken en dus ook minder huishoudgeld in het potje kan stoppen. Of misschien is het handig als hij tijdelijk een dag minder per week gaat werken, zodat hij de kinderen kan opvangen als jij studeert. Zo zorgen jullie er samen voor dat jij aan je toekomst kan werken.

Studietijd = me-time

Je kunt natuurlijk denken: aaaargh, nu ga ik het nóg drukker krijgen. Maar je kunt studietijd ook als me-time zien. Want wanneer komt het nu nog voor dat jij rustig met een (studie)boek en een kop thee aan tafel kan zitten? Precies. Je moet dan wel je hersenen laten kraken, maar je hebt even geen energieke kinderen, aandachtvragende partner of klagende collega’s om je heen. Ook weleens lekker.

Zorg voor een goede studeerruimte

Denk niet dat je kunt studeren aan die rommelige keukentafel. Je partner en je omgeving zullen je namelijk constant afleiden. Zorg daarom dat je een aparte studeerkamer hebt waar je helemaal afgezonderd kunt zitten. Dat doet je concentratie goed, zelfs als je alleen thuis bent. Op deze manier kom je veel minder in de verleiding om even die tv aan te zetten of de vaatwasser uit te ruimen.

E-learning of klassikaal

Denk van tevoren goed na of je een klassikale studie wilt doen of een e-learning vanuit huis. Een studie vanuit huis klinkt handig, maar is lastiger vol te houden. Bij een klassikale studie leer je ook nog eens van je medestudenten en kun je eenvoudiger vragen stellen. Aan beide opties zitten dus voor- en nadelen. Bij Scheidegger opleidingen zijn beide studiesoorten mogelijk. Ook zijn de studies speciaal ingericht voor mensen met een baan en een druk privéleven, waardoor je bijvoorbeeld langer de tijd krijgt om over je studie te doen.

Druk leven? Extra motivatie

Bedenk ook: hoe drukker je het hebt, hoe gemotiveerder je bent om je studie snel af te ronden. Want hoe leuk studeren ook kan zijn, het is hard werken. Het liefst wil je dat diploma dan ook zo snel mogelijk in handen hebben zodat je weer meer tijd vrij hebt voor je gezin. Als dat geen motivatie is!

Over Scheidegger

Een opleiding volgen in combinatie met een druk privéleven of een baan is best pittig. Daar wil je dus maximaal rendement uit halen. Scheidegger helpt jou bij het vinden van de opleiding die het beste past bij jouw wensen, ambities en toekomstplannen. Daarnaast geeft Scheidegger je 6 gouden garanties bij het volgen van een van hun studies: de kleine-klassen-garantie, de goede-docenten-garantie, de persoonlijke-begeleidingsgarantie, de klaar-voor-het-vak-garantie, de examengarantie en de diplomawaarde-garantie. Zo studeer je altijd met de wind in de rug! Kijk voor meer infomatie op Scheidegger.nl.

Shoppen is altijd een goed idee