Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Flair & Partner > Fit worden voor de zomer kan gewoon thuis

Fit worden voor de zomer kan gewoon thuis

Flair & Partner
Fit worden voor de zomer kan gewoon thuis
Flair & Nintendo

De meest donkere en grauwe dagen zijn wel zo’n beetje voorbij. Maar om nou te zeggen dat het heerlijk weer is om buiten alvast in shape te komen voor de zomer, mwa. Gelukkig kun je ook gewoon thuis fit worden en dit is hoe.

Als je kleine kinderen hebt weet je waarschijnlijk wel hoe. Want eigenlijk is het gewoon topsport, die kleintjes tillen, sjouwen, brengen, halen en weer doorgaan. Het vraagt bij vlagen behoorlijk wat van je spieren en conditie.

Op avontuur in eigen huis

Maar het kan beter. En actiever. Nintendo ontwikkelde voor de Nintendo Switch een fitnessgame: Ring Fit Adventure. In deze game beleef je allerlei fitnessavonturen en vergeet je binnen no-time dat je aan het sporten bent. Je kunt 100 parcoursen afleggen binnen 20 werelden en meer dan 60 oefeningen doen. Je bestuurt de game met je hele lichaam en traint de spiergroepen die jij wilt. Een leukere manier om thuis fit te worden kennen wij niet.

Je eigen workout samenstellen

Met Ring Fit Adventure kun je je eigen fitnessprogramma samenstellen dat past bij jouw persoonlijke doelen. De game helpt je aan oefeningen voor specifieke spiergroepen. Die voer je onder andere uit met de Ring-Con, een van de twee accessoires die bij de game zit inbegrepen. De beenband die ook bij de game zit, houdt bij hoeveel je beweegt en hoe je de verschillende oefeningen uitvoert. Instructies voor de uitvoering van de oefeningen krijg je natuurlijk ook.

Of ga met het gezin aan de slag

Wil iedereen wel een beetje fit worden voor de zomer, neem het dan tegen elkaar op in een minigame. In een kleurrijke fantasiewereld verslaan jullie draken, maken kisten kapot met lucht en bakken jullie potten. Ieder op z’n eigen niveau. Er zijn 12 verschillende minigames, met elk hun eigen oefeningen, om uit te kiezen. Wedden dat jullie deze zomer de fitste familie op jullie vakantiebestemming zijn.

9 op de 10 testers beveelt Ring Fit Adventure aan

Hettestpanel.nl testte de game in oktober vorig jaar onder tien vrouwen met een gemiddelde leeftijd van 33 jaar. 7 van de 10 testers beoordeelden de game met een 8 of hoger. Bregje (39) over de game: “Ik merkte dat ik spierpijn kreeg! Vooral na het rennen van een lang parcours met veel trappen, water en loopbanden was ik aardig aan het zweten. Super ook dat er een hartslagmeter in zit, zodat je kunt zien hoe uitdagend de level was.”

Nintendo Switch

Shoppen is altijd een goed idee