Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Flair & Partner > Eindhoven ontdekken? Duik dan deze drie bruisende districten in!

Eindhoven ontdekken? Duik dan deze drie bruisende districten in!

Eindhoven ontdekken? Duik dan deze drie bruisende districten in!

125 jaar geleden bracht Philips het licht naar Eindhoven. En nu zetten wij deze stad graag in de spotlights. Want Eindhoven bruist en barst van de creativiteit, innovatie, design en spannende stadsdelen. Drie van die stadsdelen stellen we graag aan je voor.

Eindhoven is anders. En dat voel je vooral als je de dynamische districten induikt. Verken het industriële Strijp-S, het kleurrijke Woensel-West met zijn vintage zaakjes en bijzondere architectuur, en natuurlijk de binnenstad. Overal voel je die Eindhoven vibe. En nog meer met de leuke actie van Hotel The Match.

Shop, snack en relax in het bruisende centrum van Eindhoven

Downtown Eindhoven heeft alles wat je van het centrum van een bruisende stad in het Zuiden mag verwachten. Hapje eten, lekkere kop koffie scoren, winkelen. Kom maar door. Deze drie tips willen we je niet onthouden.

Hotel The Match
Hotel The Match ligt midden in De Bergen, een cool stukje centrum met boetiekjes, cafés en restaurants op loopafstand. Motto van het hotel is dat je zo veel mogelijk van de stad geniet in plaats van in je hotel verblijft, ook al zijn de bedden en douches er fantastisch.
Adres: Kleine Berg 43

Houben Worstenbrood
When in Brabant…dan eet je natuurlijk een worstenbroodje, al dan niet vegetarisch. De lekkerste eet je bij Houben Worstenbrood.
Adres: Willemstraat 39

Down Town Gourmet Market
In deze indoor food market vind je 21 verschillende foodconcepten onder één dak. Van streetfood tot high cuisine. Lekker!
Adres: Smalle Haven 2-14

Motion Experience
Motion mag je niet missen tijdens je bezoek aan de lichtstad. Het hele jaar door stap je bij Motion in een fantasiewereld vol verbeelding, emotie en plezier! Geef je over aan een nieuwe vorm van kunst en beleef een state of the art verbeeldingsshow met meeslepende muziek en enorme vloerprojecties.
Adres: Piazza 64


Hotel The Match, foto Max Kneefel

Op pad in het industriële Strijp

Vroeger was Strijp-S, bekend als de voormalige ‘Verboden Stad’, alleen toegankelijk voor Philips medewerkers. Tegenwoordig bruist dit staaltje industrieel erfgoed van de hippe winkels, goede horecazaken en design.

Intelligentia Taste Rooms
Naast hele innovatieve ijscreaties, vind je hier taste rooms die je zintuigen op hoog culinair niveau prikkelen en je weer zo onbevangen als een kind laten voelen.
Adres: Leidingstraat 27

Coffeelab
De lekkerste koffie, gezonde lunches en toffe kookboeken, dat is Coffeelab. Ook te vinden op het centraal station van Eindhoven.
Adres: Leidingstraat 45

Piet Hein Eek
Voor je dosis design moet je op het terrein van Piet Hein Eek in Strijp-R zijn. Je vindt er een exporuimte, showroom, winkel, restaurant en binnenkort ook een hotel.
Adres: Halvemaanstraat 30


Piet Hein Eek, foto Nick Bookelaar

Slenteren door hip en kleurrijk Woensel-West

Deze volksbuurt is meteen het meest kleurrijk van alle districten in Eindhoven. Te danken aan de mengelmoes aan ondernemers én de bijzondere architectuur en street art die je op bijna iedere hoek van de straat tegenkomt. Voor gezelligheid en vintage zaakjes, moet je dus in Woensel-West zijn.

Van Alles en Co
In deze kleurrijke koffiebar en vintagewinkel in een, is bijna alles wat je ziet te koop. Blijven zitten voor de lunch of borrel kan er ook. Reken maar dat je je er welkom voelt.
Adres: Edisonstraat 33

Jungle Café
Een heerlijke plek met een terras waar je geniet van vegan koffie’s, ontbijtjes en ander lekkers. Alles is er duurzaam en plantaardig zodat we onze planeet een beetje sparen.
Adres: Edisonstraat 21


Van Alles en co, foto Nadia ten Wolde

Winkel hotspots

En dan nog een shoppinglijstje. Want Eindhoven is met afstand dé winkelstad van Zuid-Nederland. High fashion, kleinschalige initiatieven, Dutch design, lokale marktjes en vintage stores vind je hier in overvloed. Sla vooral De Bergen en het Emma District niet over als je op zoek bent naar lokale boetiekjes en conceptstores.

– Vielgut
– Frankie’s Favorites
– Hutspot
– Woensel Westside Stores
– Strange Avenue
– Boutique 22
– Label
– Eeden the Label
– Deense Kroon

Boek een nachtje met korting

Boek je een overnachting bij Hotel The Match, dan ontvang je met de code zomerflair 20% korting* op je boeking + een goodiebag met kortingsvouchers van Houben Worstenbrood, Coffeelab, Motion Experience en Intelligentia Taste Rooms. Gebruik de kortingscode op de boekingspagina.

Boek met 20% korting

*Geldig van 27 juli t/m 3 oktober 2021
Bovenbeeld: Volta Galvani, foto Nick Bookelaar