Je bent hier: Home > Flair & Partner > Deze linzenschotel met gehaktballetjes én pit zet je in een half uur op tafel

Deze linzenschotel met gehaktballetjes én pit zet je in een half uur op tafel

Flair & Partner
Deze linzenschotel met gehaktballetjes én pit zet je in een half uur op tafel
Flair & Heinz

In de winter kunnen we best een stevige maaltijd gebruiken. Maar wat als je even genoeg hebt van die oer-Hollandse stamppot? Kies dan een keer voor wat anders, zoals een linzenschotel met gehaktballetjes én pit. Groot voordeel: je serveert hem lekker snel.

Met de vuist op tafel

Een linzenschotel met balletjes komt pas écht tot zijn recht als er een vleugje Arrabiata in zit. Arrabiata betekent ‘boos’ in het Italiaans. Je snapt ’t al: dat komt door de pittigheid van de saus. Wereldberoemd is de Penne all’Arrabiata, een pasta met Arrabiata, knoflook, Parmezaanse kaas en olijfolie. Maar je kunt nog veel meer kanten op met de saus. Denk naast een linzenschotel ook aan een Mexicaanse rijstschotel of een licht pittige bulgur salade.

Voor dit soort gerechten kun je de Heinz [Seriously] Good Pasta Sauce Arrabiata gebruiken. Omdat de uien en knoflook een tijdlang hebben gesudderd, heeft de saus veel smaak. Een pot Heinz [Seriously] Good Pasta Sauce Arrabiata bevat daarnaast 11 zongerijpte tomaten* en geen kunstmatige smaakstoffen en conserveermiddelen.

Wil jij de linzenschotel maken met de lichtpittige Heinz [Seriously] Good Pasta Sauce Arrabiata? Hieronder vind je het recept. Tijd om aan de slag te gaan!

* Dit is berekend op basis van een gemiddeld gewicht van 80 gram per tomaat.

Linzenschotel met gehaktballetjes (4 porties)

Ingrediënten

  • 1 pot Heinz [Seriously] Good Pasta Sauce Arrabiata
  • 2 blikken linzen (uitlekgewicht per blik: 265 gram)
  • 2 paprika’s
  • 2 uien
  • 1 dikke wortel
  • 1 teen knoflook
  • 300 gram gehakt
  • 2 theelepels Baharat kruiden
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • een snufje zout
  • een paar takjes peterselie

Bereidingswijze (30 minuten)

  1. Doe het gehakt in een kom en voeg de Baharat kruiden en een snufje zout toe. Draai er ongeveer twaalf balletjes van.
  2. Verhit een scheut olijfolie in een ruime hapjespan. Bak de balletjes binnen een paar minuten rondom bruin. Haal ze daarna uit de pan en leg ze even aan de kant op een bordje. Ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn, dat komt later goed.
  3. Schrap de wortel en spoel ‘m af onder de kraan. Snijd de wortel daarna in kleine stukjes. Snipper de uien.
  4. Gooi de wortel en de ui in de hapjespan. Voeg het komijnpoeder toe en bak een minuut of vijf rustig aan.
  5. Snijd ondertussen de paprika’s in blokjes. Voeg ook de paprika’s toe. Pers het teentje knoflook uit en voeg dit eveneens toe. Schep alles om en bak een paar minuten mee.
  6. Voeg dan de Heinz [Seriously] Good Pasta Sauce Arrabiata en de gehaktballetjes toe en schep alles om. Laat het geheel 10 minuten zachtjes pruttelen.
  7. Doe de linzen ondertussen in een zeef en spoel ze even af onder de kraan.
  8. Voeg de linzen toe aan de pan en schep alles goed door. Verwarm de linzen een minuut mee. Zet het vuur daarna uit.
  9. Hak wat peterselie en garneer de linzenschotel hiermee.