Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Flair & Partner > Deze brillen passen het beste bij je gezichtsvorm

Deze brillen passen het beste bij je gezichtsvorm

Deze brillen passen het beste bij je gezichtsvorm

Het dragen van een bril is al jaren hartstikke hip. Niet zo gek, want een goede bril kan je look afmaken én invulling geven aan je gezicht. Voor brildragers is het wel belangrijk om te weten welke bril bij je gezicht past. Je moet daarbij goed letten op je gezichtsvorm. Is die rond, ovaal, hartvormig, vierkant of rechthoekig?

Als je weet welke vorm je gezicht heeft, kan je op zoek gaan naar de perfecte bril. Hulp nodig? Charlie Temple helpt je op weg. Bij Charlie Temple vind je brillen voor slechts 25 euro, met glazen op sterkte. Vanwege het ruime aanbod is er altijd wel een bril te vinden die past bij je gezichtsvorm.

Check hier welke geschikt zijn voor jou:

1. Ovaal

Heb jij een smal en wat langer gezicht met een ronde kaak- en haarlijn? Dan is jouw gezicht ovaalvormig. Mensen met een ovaalvormig gezicht hebben geluk, want met een ovaal gezicht staan bijna alle brillen goed. Als je je gezicht iets minder lang wilt laten lijken, kun je het beste kiezen voor een montuur dat even breed is als het breedste deel van je gezicht. Bigger is better! Kies bijvoorbeeld voor het montuur Maverick of Charlie.

2. Vierkant/rechthoekig

Een vierkant of rechthoekig gezicht heeft veel harde lijnen. Je kaaklijn is ongeveer net zo breed als je voorhoofd.  Mensen met een vierkant/rechthoekig gezicht kunnen het beste kiezen voor een bril met ronde vormen. Dit neemt de hardheid weg uit het gezicht en geeft je een zachtere uitstraling. Kies bijvoorbeeld voor het montuur Steven S. of Grande Rotondo.

3. Rond

Bij mensen met een rond gezicht, oftewel zachte lijnen, geldt juist het tegenovergestelde: zij kunnen zich wagen aan brillen met hoekige vormen. Een recht montuur met sterkte lijnen past goed bij jouw gezichtsvorm. Kies bijvoorbeeld voor het montuur Balthazar of Silvio.

4. Hartvormig

Een hartvormig gezicht kenmerkt zich vaak doordat het gezicht het breedst is ter hoogte van de wangen en versmalt naar de kin toe. Meestal wordt aanbevolen om voor een bril te kiezen met een rond of ovaal montuur. Fijne monturen en dunne brillenpootjes laten je jukbeenderen mooi uitkomen. De CEO Large of Dominique past goed bij een hartvormig gezicht.

5. Diamantvormig gezicht

Heb je hoge jukbeenderen en een scherpe kin? Je bent uniek: deze gezichtsvorm komt het minste voor en bijna elke bril zal je goed staan. The sky is the limit: cat-eye modellen, grote brillen en opvallende kleuren staan je goed. Kies bijvoorbeeld voor het montuur The Jane of Paxton.

Vind jouw perfecte bril online bij Charlie Temple

Bij Charlie Temple vind je brillen die bij jouw gezichtsvorm passen én slechts 25 euro kosten. Je kunt dus elke dag een andere bril op.

Het enige wat je vooraf hoeft te doen is een oogmeting bij een fysieke opticien. Daarna kun je op de site van Charlie Temple op zoek gaan naar de perfecte bril. Als je ‘m op werkdagen voor 18.00 uur besteld, heb je de bril de volgende dag al in huis. Als je kiest voor een multifocale bril (45 euro), is de levertijd 7 werkdagen.

Kijk snel op de website van Charlie Temple voor de complete collectie.