Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Flair & Partner > Dit is waarom je juist nú de CoronaMelder-app wilt hebben

Dit is waarom je juist nú de CoronaMelder-app wilt hebben

Dit is waarom je juist nú de CoronaMelder-app wilt hebben

Nederland gaat steeds meer open. We kunnen weer binnen sporten, de terrassen zijn langer open en pretparken mogen weer mensen verwelkomen. Fijn, maar het blijft cruciaal om de verspreiding van  het coronavirus te voorkomen. Daarom is het juist nu belangrijk de CoronaMelder-app te downloaden.

Je komt weer meer in contact met mensen

Meer vrijheden betekent automatisch meer contacten en dus extra risico op besmetting. Ook al zijn steeds meer mensen gevaccineerd, het kan gebeuren dat je bij iemand in de buurt komt die achteraf corona blijkt te hebben. Met de CoronaMelder-app op je telefoon krijg je daar een melding van. Zo ben je gewaarschuwd en voorkom je dat jij weer onbewust anderen besmet, bijvoorbeeld tijdens een drankje op het terras. 

CoronaMelder werkt ook in het buitenland

Afreizen naar het buitenland mag weer als jouw bestemming code groen of geel heeft. Een heerlijk idee, vooral met de zomervakantie voor de boeg. En het fijne is, CoronaMelder werkt ook in veel andere EU-landen, zoals België, Duitsland en Spanje. Hetzelfde geldt voor veel buitenlandse corona-apps: die werken ook in Nederland. Zo weten gebruikers van CoronaMelder en andere corona-apps die een melding krijgen eerder of ze mogelijk zijn besmet.

Bij een melding mag je je meteen laten testen

Als je via CoronaMelder een melding krijgt dat je langere tijd bij iemand in de buurt bent geweest die later corona bleek te hebben, mag je je meteen laten testen. Ook als je geen klachten hebt. Fijn, want zo weet je sneller of je besmet bent. En voorkom je op jouw beurt dat je anderen besmet. 

CoronaMelder is nu nog nauwkeuriger

Samen met gebruikers wordt CoronaMelder continu verbeterd. Zo is de nieuwste versie van de app nog nauwkeuriger. De app meet bijvoorbeeld beter of een andere telefoon zich aan de andere kant van een muur of vloer bevindt. Ook geeft de nieuwste versie van CoronaMelder duidelijkere meldingen en meet ie beter hoe lang je bij een andere app-gebruiker in de buurt bent geweest. Hierdoor zijn de meldingen betrouwbaarder.

Zo ga je van start met CoronaMelder

  • Ga naar de App Store of de Google Play Store
  • Download en installeer CoronaMelder
  • Zet je bluetooth aan én laat deze aanstaan
  • Ontvang je een melding? Dan geeft de app advies of en wanneer je je moet laten testen. Ook als je geen melding krijgt, doet de app gewoon zijn werk.
  • Als je positief bent getest, kun je dit met de GGD vrijwillig doorgeven via de app.

Het gebruik van de app is altijd vrijwillig. Voor meer informatie kijk je op coronamelder.nl. Of bel voor vragen over de app zelf gratis met de medewerkers van de Helpdesk CoronaMelder op 0800-1280, elke dag geopend van 8.00 tot 20.00 uur.

Lees ook:
5 feiten over de CoronaMelder-app die je wilt kennen
Len: “Dankzij CoronaMelder hebben we geen anderen besmet”

Dit artikel is gemaakt in opdracht van de Rijksoverheid.