Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Flair & Partner > Amerikaans bbq-en? Met deze tips kun jij dat ook!

Amerikaans bbq-en? Met deze tips kun jij dat ook!

Amerikaans bbq-en? Met deze tips kun jij dat ook!

Barbecueën op een warme zomerse avond? We kunnen weinig leukers verzinnen. Gelukkig dat die trend van buiten een vuurtje stoken en daar je eten op bereiden ooit is overgewaaid uit Amerika. 

Amerikanen zijn nog altijd dé BBQ-specialisten. In het zuiden van de Verenigde Staten zijn ze er al eeuwen dol op. De barbecuetraditie gaat zelfs helemaal terug naar de barbacoa.

Verlengstuk van de keuken 

Voor veel Amerikaanse gezinnen is de barbecue een verlengstuk van de keuken. Ze gebruiken ‘m het hele jaar door om de lekkerste gerechten op klaar te maken. Elke regio kent z’n eigen barbecuespecialiteiten en er worden zelfs barbecuewedstrijden gehouden. 

Dankzij de overlevering, kookboeken en – vooral – het internet kennen ook wij hier veel van die typisch Amerikaanse barbecuegerechten. Neem nou de hamburger. Een beetje grillmaster maakt er een creatie van waar de harten van BBQ-liefhebbers sneller van gaan kloppen. 

Vegan ereburger

Niet alleen vleeseters, ook vegetariërs kunnen genieten van deze Amerikaanse ‘uitvinding’, die eigenlijk onmisbaar is bij de barbecue. De nieuwe vegan Ereburger van de Vegetarische Slager is een malse, sappige premium burger, die je – met succes – ook aan de grootste vleesliefhebbers kunt voorschotelen.   

Een voorproefje? Probeer dit heerlijke burgerrecept met zelfgebakken aardappelrösti en een Nederlandse salsa van barbecuekoning Jord Althuizen. 

Of probeer deze hieronder: de Louisiana Bofkipburger met wortel-bleekselderijsalade en (vegan) blauwe kaas. Met deze klassieke smaakcombo uit het zuiden van de Verenigde Staten zet je zelfs de grill in vuur en vlam. 

Amerikaans lekkers voor erbij 

Heb je eenmaal twee recepten voor een superbroodjes vegaburger, dan heb je niet veel meer nodig. Behalve dan wat lekkere sauzen, salades en andere gerechten. Ga helemaal American style en maak een lekkere combinatie van coleslaw, gegrilde maiskolven met boter en gepofte aardappels. Met een beetje sriracha, vegan mayonaise en sweet chili erbij en klaar ben je. Ready to eat! 

Meer barbecuerecepten

De smaak te pakken en wil je meer vegetarische barbecuegerechten proberen? Kijk voor de lekkerste recepten op de website van De Vegetarische Slager en doe inspiratie op voor je volgende BBQ.