Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Flair & Partner > 9 redenen waarom elke vrouw zou moeten vissen

9 redenen waarom elke vrouw zou moeten vissen

9 redenen waarom elke vrouw zou moeten vissen

Als je als kind op het platteland opgroeide heb je vast wel eens een hengeltje uitgegooid. Maar weinig vrouwen die vandaag de dag nog steeds vissen. En dat is zonde, want het kan heel ontspannen zijn. Visvrouwen Nathalie en Paula leggen ons uit wat er zo leuk is aan vissen.

Nathalie vist al haar hele leven. Maar met haar jurkjes en gelakte nagels ziet ze er niet bepaald uit als een typische visvrouw. Vissen is voor haar vooral gezellig en een manier om te ontspannen. Paula heeft het vissen 12 jaar geleden opgepakt nadat haar vriend overleed. Sindsdien is ze een fanatiek visser en doet ook aan wedstrijden mee. We spraken met de dames over wat er nou zo leuk is aan vissen en waarom meer vrouwen het zouden moeten doen. 

Vissen ontspant

Nathalie: “Voor mij is vissen echt m’n sanity check. Bijna 8 jaar geleden ben ik gescheiden. Ik heb een tweeling en moest na de scheiding m’n kinderen delen. Als ik m’n dochtertjes naar m’n ex had gebracht ging ik vaak meteen door naar de waterkant. Daar kon ik m’n zinnen verzetten. Vissen was een soort overlevingsmechanisme voor me, een manier om mijn hoofd leeg te maken. Waar andere vrouwen op yoga gaan, komen wij visvrouwen in balans door te vissen.”

Paula: “Voor mij is dat lege hoofd ook echt het allerbelangrijkste. Je bent lekker bezig met je dingetje en je bent buiten, dat is gewoon ontzettend rustgevend. Na het overlijden van mijn vorige vriend was vissen voor mij echt een manier om mijn hoofd leeg te maken.”

Mooi voorbeeld voor je kinderen

Nathalie: “Kinderen zitten tegenwoordig heel veel binnen achter hun scherm. Het is zo leuk als moeder om met je kinderen op het strand te staan, visjes te vangen en ze eventueel mee naar huis te nemen. De vriezer ligt hier vol met zelf gevangen vis. Ik word er echt heel gelukkig van als een van mijn dochtertjes op zaterdagochtend zegt: “He mam, ik ben even richting het water en zie je later.” Van actief buiten bezig zijn krijgen kinderen letterlijk meer zuurstof. 

Vissen geeft een kick

Paula doet ook aan wedstrijdvissen en dat brengt nog weer andere genoegens met zich mee. “Die wedstrijden zorgen bij mij voor gezonde spanning en adrenaline. Ik wil al m’n spulletjes tiptop voor elkaar hebben en die strijd aangaan. Als ik dan win van 80 mannen geeft dat een enorme kick. En het is ook een goede stimulans voor andere vrouwen.”

Iedereen kan vissen

Paula: “Om te vissen hoef je niet groot en sterk te zijn, ook maakt het niet uit hoe oud je bent of welke kleur je hebt, iedereen kan vissen. Iedereen kan op zijn eigen niveau en eigen kunnen plezier hebben met een hengel of een net.”

Het is stoer

Nathalie: “Het is ontzettend stoer dat je als vrouw je eigen vis vangt en dat je kinderen kan leren. Vissen is echt niet iets wat een kind alleen met z’n vader kan doen. Ik vind het heel Indiana Jones als ik een vrouw met haar kinderen zie vissen.”

Je staat je mannetje

Paula: “Als vrouw moet je jezelf bewijzen in de viswereld. Maar als je dat hebt gedaan dwing je wel respect af. Je ligt als vrouw onder een vergrootglas. Mannen zitten soms letterlijk in je spullen te kijken, om even te kijken of je wel de juiste spullen hebt. Dan is het zaak om je mannetje te staan.”

Je bent lekker in de natuur

Paula: Je ziet steeds meer foto’s voorbij komen op social media van vissende meiden en vrouwen die lekker de picknickmand meenemen, kleedje, kindjes, hondje. Ze stallen hun boeltje uit en of ze nou 1 of 10 vissen vangen, ze hebben gewoon een gezellige middag. Dat vind ik echt leuk om te zien.” 

Je netwerk groeit

Nathalie: “Ik heb steeds meer vissende vrouwen in mijn netwerk. Je ontmoet zoveel verschillende types, leeftijden en ook ieder weer met haar (of zijn) eigen vismaniertjes. Via een vereniging, maar ook door Instagram en Facebook. Het staat daar vol met oproepjes van vrouwen die willen vissen en een vismaatje zoeken.”

Leuk voor een date

Of vissen een leuke activiteit is voor een date? Nathalie: “Je bent buiten, je bent samen en je bent aan het jagen. Leuk toch? Wie weet sla je hem of haar aan de haak. Zolang je vissen als gezellig ziet en niet bloedfanatiek bent, kan het een hele leuke activiteit zijn voor een eerste date. Hoef je elkaar ook niet de hele tijd aan te kijken.”

Wil je zien wat Paula en Nathalie allemaal uit het water hengelen? Kijk dan naar de laatste twee afleveringen van dit seizoen van De Visvrouwen. Komende en volgende week zondag op rtl4 om 16:30. Of kijk alle afleveringen van de 3 seizoenen terug op devisvrouwen.nl En werp gerust zelf eens een hengeltje uit. Om te vissen in de natuur heb je wel een vispas nodig. 

DeVisvrouwen-Logo