Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Flair & Partner > 7 redenen om snel een bezoek aan Eindhoven te brengen

7 redenen om snel een bezoek aan Eindhoven te brengen

7 redenen om snel een bezoek aan Eindhoven te brengen

Eindhoven barst van de energie en is daarmee de perfecte stad om op te laden tijdens een dagtrip of staycation. Struin door de gezellige winkelstraten, proef van het culinaire aanbod én vergeet je vooral niet onder te dompelen in de creatieve scene van de stad. Eindhoven laat zien hoe het anders kan.


Dit zijn volgens ons de 7 beste redenen om Eindhoven te bezoeken:

#1 Eten & drinken
Alleen al het culinaire aanbod is reden genoeg om Eindhoven te bezoeken. Het varieert van ongedwongen tot sterrenniveau, van vroeg ontbijtje tot late night diner. Ook voor lokaal gebrouwen biertjes en koffie geserveerd door (wereld)kampioen barista’s ben je in Eindhoven aan het goede adres.

Eindhoven eten en drinkenDown Town Gourmet Market, foto Max Kneefel

#2 Shoppen
High fashion, kleurrijke boetiekjes, Dutch design, lokale marktjes en vintage stores, Eindhoven is met afstand dé winkelstad van Zuid-Nederland. En het fijne is, de winkels in het centrum zijn 7 dagen per week open en liggen allemaal op loopafstand van elkaar. 

#3 Design & cultuur
Eindhoven is bekend van Dutch Design Week maar ook buiten dit internationale design fest kun je je design- én cultuurhart er ophalen. Laat je verrassen door de exposities van uiteenlopende musea en art spaces of breng een bezoek aan één van de creatieve broedplaatsen die Eindhoven rijk is.

Eindhoven designPiet Hein Eek expo, foto Nick Bookelaar

#4 Buiten de gebaande paden
Eindhoven is misschien niet het mooiste meisje van de klas, maar wel het spannendste. Een stad buiten de gebaande paden, die je verrast en uitnodigt om zelf op ontdekkingstocht te gaan. En dan kom je erachter dat Eindhoven meer dan verrassend is.

#5 Er is altijd iets verrassends te doen
Van GLOW tot Dutch Design Week, Eindhoven is de thuisbasis van een groot aantal evenementen. Maar het hele jaar door is er van alles te doen. Lekker rondstruinen op een  food festival of juist in een totaal andere wereld stappen met VR-gaming, in Eindhoven verveel je je nooit.

Motion Imagination Experience, foto Check Out Sam

#6 Lekker fietsen
Zelfs op het gebied van fietsen is Eindhoven innovatief. Zo heeft de stad het oplichtende Van Gogh Roosegaarde Fietspad, geïnspireerd op Van Gogh’s ‘Sterrennacht’ en ontworpen door designer Daan Roosegaarde. En wil jij ook niet heel graag over ‘s werelds allereerste zwevende fietspad fietsen? In Eindhoven kan het op de Hovenring. Kies uit een van de verschillende routes of ga zelf op ontdekkingstocht. 

#7 Industrieel erfgoed
Philips veranderde Eindhoven in een bruisende stad die barst van innovatie, technologie en design. De oude Philips fabrieken en centrales door heel Eindhoven zijn omgetoverd tot hippe winkels, gastvrije horeca, luxe lofts en creatieve werkplekken. En dat maakt Eindhoven zo cool en spannend. Je ziet de transformatie van industrieel erfgoed vooral in de stadsdelen Strijp-S, -T & -R.

Intelligentia Taste Rooms op Strijp-S, foto Max Kneefel

We kunnen zo nog 7 redenen bedenken om de stad te ontdekken maar volgens mij weet je al genoeg. En anders hebben ze er op thisiseindhoven.com nog wel een paar. Daar lees je ook wat de beste koffiespots van de stad zijn, waar je het lekkerst kunt eten en wat er te doen is de komende tijd. Plaatjes kijken kan ook alvast op Instagram. En daarna hup, snel naar Eindhoven. 

Bovenbeeld: Eindhoven Blob Lichttoren, foto Twycer