Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Flair & Partner > Deze 7 Duitse natuurgebieden ontdek je eenvoudig vanuit de stad

Deze 7 Duitse natuurgebieden ontdek je eenvoudig vanuit de stad

Deze 7 Duitse natuurgebieden ontdek je eenvoudig vanuit de stad

Duitsland, dichterbij kan niet als vakantieland. Toch is ons buurland bij velen nog onbekend. En dat is zonde. Want Duitsland heeft prachtige natuurgebieden en coole steden. Hier vind je alvast leuke tips en ideeën.

In Duitsland is de natuur nooit ver weg van de stad. Je kunt er eindeloos dwalen door ongerepte natuur. Op duizenden kilometers fiets- en wandelroutes. Geen mensenmassa’s en lange wachtrijen, maar wildernis en weidse uitzichten. Ga jij komende zomer op ontdekkingsreis door de verrassende en veelzijdige Duitse natuur? Wij geven je alvast een paar tips. 

Langeafstandswandelingen vanuit Baden-Baden

Baden-Baden was ooit de zomerhoofdstad van Europa tijdens de Belle Époque. Nu staat het wereldwijd bekend als kuuroord en cultuurstad en heeft een eersteklas reputatie op het gebied van gezondheidszorg. Met zijn glamoureuze festivals, elegantie en milde klimaat blinkt Baden-Baden uit in alles wat het doet. Maar het is ook het startpunt van drie prachtige langeafstandswandelingen: De Westweg, de Middelweg en de Ostweg doorkruisen het Zwarte Woud van noord naar zuid.

De Donau-Panoramaweg tussen Neustadt en Passau

Over de Donau-Panoramaweg wandel je langs de rivier van Neustadt naar Passau. Deze wandeltocht van in totaal 220 kilometer bestaat uit een combinatie van natuur, cultuur en culinaire specialiteiten. Romantische rivierlandschappen, charmante steden en fijne restaurants, wat heb je nog meer nodig als wandelaar?

Ihrlerstein_Weltenburg_Kloster_Weltenburg
© GNTB/Peter von Felbert

“Wanderdörfer” in het Sauerland

Ze zijn er nog, de echt bijzondere plaatsen, de adembenemende uitzichten en de droomlandschappen. Dichte bossen, glooiende heuvels en diepe dalen, uitgestrekte weiden en romantische vakwerkhuisjes: dat zijn de Wanderdörfer in het Sauerland. Het aanbod van de dorpen sluit perfect bij wandelaars aan. Welke goed bewegwijzerde route kies jij? Op slechts 3 uur rijden vanaf Utrecht.

(21) Sauerland
© GNTB/Heidi Brücker

Leipzig en zijn groene omgeving

Voor de combi grote stad én kilometerslange fiets- en wandelwegen moet je in Leipzig zijn! De fiets- en wandelroutes lopen door de opvallend groene stad, een fascinerend merenlandschap, uitgestrekte bossen en langs romantische, wilde rivieren. Onderweg ontdek je imposante burchten en prachtige kastelen. Volop afwisseling dus voor actieve vakantiegangers.

De vulkaan van Osnabrück

Wist je dat Osnabrück een vulkaan heeft? Nee, actief is hij niet meer maar hij heeft wel zijn sporen in het landschap achtergelaten. Want hieruit is de Piesberg ontstaan, een plek voor natuurliefhebbers en avonturiers. Door jarenlange steendelving is een geologisch indrukwekkend landschap ontstaan, waar van alles te beleven is. Als je de steengroeve van alle kanten wilt bewonderen en ontdekken, kun je de Rundwanderweg Piesberg lopen. 


Blik op Osnabrück vanaf de Piesberg © Achim Meurer

De geologische schatkamer TERRA.vita bij Bad Bentheim

Nedersaksen ligt direct over de grens en daar kun je vele pareltjes ontdekken. Het Natuur- en UNESCO Geopark TERRA.vita is echt een aanrader als je van wandelen houdt. In deze geologische schatkamer zijn de rotsen de stille getuigen van het natuurgeweld dat hier in de oudheid heeft plaatsgevonden. Vanuit charmante plaatsjes zoals Bad Bentheim kun je bijvoorbeeld voor een heerlijke natuur- of culturele rondwandeling kiezen. Een terrasje pakken in zo´n gezellig stadje is ook net even anders dan thuis.

Fietsroute langs de Oostzeekust

We willen je de ontdekkingsreis langs de Oostzeekust niet onthouden. Want wat een verrassing heeft Duitsland hier in het uiterste noorden voor je. Van Flensburg tot aan het eiland Usedom is het hier zee, zee, zee. Je moet wel echt een fietsfanaat zijn want de totale route is 1091 km lang. Maar een stukje kan natuurlijk ook. Kustplaatsen genoeg langs deze route vol zandstranden, ruige kliffen en veel maritieme charme. Sla het prachtige Rügen met zijn metershoge krijtrotsen niet over. 


© GNTB/Timm Allrich

Je leest het, de mogelijkheden in Duitsland zijn eindeloos, want dit is nog maar een fractie van wat er allemaal te doen en te zien is. Duitsland is dichtbij maar toch zo anders. Het is een ideale natuurbestemming en je kunt er ook avontuurlijk roadtrippen. Duitsland telt duizenden kilometers aan vakantieroutes met onderweg een schat aan natuur- en culturele highlights, fiets- en wandeluitdagingen en volop campings. Kijk voor meer info op germany.travel/duitslanddichtbij en verbaas je over de schoonheid van Duitsland op Instagram @germanytourism

Bovenbeeld: Rennsteig
© Thüringen Tourismus GmbH/Marco Fischer