Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Flair & Partner > Deze zomer zorgeloos naar buiten? Met deze tips geniet je beschermd van het mooie weer

Deze zomer zorgeloos naar buiten? Met deze tips geniet je beschermd van het mooie weer

Deze zomer zorgeloos naar buiten? Met deze tips geniet je beschermd van het mooie weer

Hoewel het weerbericht nu weinig goeds belooft, komen er heus ooit betere tijden. Voor velen betekent de zomer: tijd om er lekker op uit te gaan en te genieten van het mooie weer. Wat je ook gaat doen en waar je ook naartoe gaat – sta even stil bij deze ‘spoilers’. Zo ga je goed voorbereid de deur uit en hoef je nog maar een ding te doen: GENIETEN!

1. Bescherm je zoveel mogelijk tegen teken

Als je van plan bent om naar het bos te gaan of lekker te relaxen in het park, wordt het in de maand april en mei sterk aangeraden om je extra te beschermen tegen tekenbeten. Teken zitten in deze periode namelijk vooral in hoog schaduwrijk gras en dode bladeren bij bomen en struiken. Blijf daarom zoveel mogelijk op de paden en vermijd dichte begroeiing en struikgewas. Draag verder dichte schoenen en pas je kleding aan door bijvoorbeeld een lange broek aan te trekken.

2. Geef zonneblaasjes geen kans

Heerlijk, de eerste zonnestralen, maar wist je dat je huid na de winter weer moet wennen aan het felle zonlicht? Sterker nog: de kans is groot dat je in de lente zonneblaasjes krijgt. Dit komt doordat ons lichaam een lange tijd weinig in aanraking is geweest met zonlicht en de omschakeling te groot is. Je lichaam kan zich moeilijk aanpassen aan al het uv-licht, wat kan resulteren in een geïrriteerde, rode huid en vochtblaasjes of jeukende bultjes.

Wat je kunt doen om zonneblaasjes te voorkomen? Smeer je van tevoren altijd goed in met een beschermende zonnebrandcrème, het liefst SPF-factor 40 als je een gevoelige huid hebt. En als je dan toch zonneblaasjes krijgt, gebruik je VSM Derma Cardiflor zon. Cardiflor zon is een lotion voor de verzorging van zonneblaasjes en is ook te gebruiken bij een zongevoelige huid na het zonnen. De lotion met het natuurlijke ingrediënt Cardiospermum halicacabum geeft je huid rust en helpt in het behoud van de natuurlijke balans.

3. Zorg ervoor dat je geen zonnesteek krijgt

Hoe warmer het is in de zon, hoe groter de kans ook is op oververhitting en uitdroging. Bij een zonnesteek is je lichaamstemperatuur ontregeld door een tekort aan vocht in je lichaam. Enkele signalen zijn: zweten, misselijkheid, spierkrampen, rood of bleek worden, duizeligheid en hoofdpijn.

Om een zonnesteek te voorkomen kun je het beste genoeg water drinken en je niet teveel inspannen bij warm weer. Mocht je toch een zonnesteek krijgen, zoek dan meteen de schaduw op en drink voldoende water. Probeer ook plat te gaan liggen, zodat er meer bloed naar je hersenen gaat.

4. Ga de strijd aan tegen hooikoorts

Jeukende ogen, niezen, een verstopte neus… Al deze signalen van hooikoorts zijn allesbehalve prettig. De kans is echter wel groot dat je er in deze periode van het jaar last van krijgt. Wat je kunt doen om de hooikoorts te beperken is je ramen en deuren zoveel mogelijk dichthouden, en een zonnebril dragen om je ogen te beschermen tegen de pollen.

Zorg er ook altijd voor dat je een anti-hooikoortskitje bij je hebt als je de deur uit gaat, bestaande uit een neusspray, zakdoekjes en oogdruppels die verfrissen en verlichting geven. En nu maar hopen dat de pollen snel verdwijnen!

VSM geeft je de kracht uit de natuur

Op een warme lentedag wil je zorgeloos genieten van het mooie weer. VSM weet dit maar al te goed. Naast Derma Cardiflor zon heeft VSM nog meer producten met een natuurlijke oorsprong, die je huid verzorgen, verkoelen of hydrateren. Ben je benieuwd naar het complete assortiment van VSM? Check snel de website.