Je bent hier: Home > Flair & Partner > 3x de lekkerste én makkelijkste gerechten voor doordeweeks

3x de lekkerste én makkelijkste gerechten voor doordeweeks

Flair & Partner
3x de lekkerste én makkelijkste gerechten voor doordeweeks
Flair & Heinz

Met een gezin, baan, huishouden en een druk sociaal leven kan het een hele uitdaging zijn om elke avond weer iets lekkers op tafel te toveren. Vooral doordeweeks, als je een drukke werkdag achter de rug hebt, is de kans groot dat je geen idee hebt wat je moet koken.

Daarom: 3 makkelijke én lekkere gerechten voor maandag t/m vrijdag, met een van de [Seriously] Good pastasauzen van Heinz. Deze sauzen zijn een verrijking van je gerecht, omdat ze veel smaak hebben. Een pot Heinz [Seriously] Good Pasta Sauce bevat daarnaast minimaal 7 zongerijpte tomaten* en geen kunstmatige smaakstoffen en conserveermiddelen. Je bent dus ook nog eens goed bezig!

* Dit is berekend op basis van een gemiddeld gewicht van 80 gram per tomaat.

Linzenschotel met gehaktballetjes (4 porties)

Ingrediënten

  • 1 pot Heinz [Seriously] Good Pasta Sauce Arrabiata
  • 2 blikken linzen (uitlekgewicht per blik: 265 gram)
  • 2 paprika’s
  • 2 uien
  • 1 winterwortel
  • 1 teen knoflook
  • 300 gram gehakt
  • 2 theelepels Baharat kruiden
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • een paar takjes peterselie

Bereidingswijze (30 minuten)

  1. Doe het gehakt in een kom en voeg de Baharat kruiden toe. Draai er ongeveer twaalf balletjes van.
  2. Verhit een scheut olijfolie in een ruime hapjespan en bak de balletjes binnen een paar minuten rondom bruin. Haal ze daarna uit de pan en leg ze even aan de kant op een bordje. Ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn, dat komt later.
  3. Schrap de wortel en spoel ‘m af onder de kraan. Snijd de wortel daarna in kleine stukjes en snipper de uien.
  4. Doe de wortel en de ui in de hapjespan en voeg het komijnpoeder toe. Bak vervolgens een minuut of vijf op laag vuur.
  5. Snijd ondertussen de paprika’s in blokjes en voeg deze toe. Pers het teentje knoflook uit boven de pan, schep alles om en bak een paar minuten mee.
  6. Voeg dan de Heinz [Seriously] Good Pasta Sauce Arrabiata en de gehaktballetjes toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes pruttelen.
  7. Doe de linzen ondertussen in een zeef, spoel ze af onder de kraan en laat ze even uitlekken.
  8. Voeg de linzen toe aan de pan en schep alles goed door. Verwarm de linzen een minuut mee en zet het vuur daarna uit.
  9. Hak wat peterselie en garneer de linzenschotel hiermee.

Limoen & saffraanpasta (4 porties)

Ingrediënten

Bereidingswijze (15 minuten)

  1. Bereid de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking
  2. Verhit de olijfolie in de pan en bak de in blokjes gehakte courgette en paprika 5 minuten.
  3. Maal vervolgens de saffraan en komijn fijn in een vijzel. Voeg het mengsel toe aan de pan met groenten en bak een halve minuut al roerend mee. Rasp de limoen en bewaar het schaafsel in een kommetje. Knijp het vruchtvlees uit en voeg het sap toe.
  4. Voeg daarna de Heinz [Seriously] Good Pasta Sauce Traditional toe en laat dit zo’n 5 minuten sudderen.
  5. Leg de fusilli op het bord, giet de saus erover heen en garneer met Parmezaanse kaas, verse basilicum en de limoenrasp.

Spaghetti met geroosterde pompoen en spekjes (4 porties)

Ingrediënten

Bereidingswijze (45 minuten)

  1. Was de pompoen onder de kraan en droog ‘m af. Verwarm de oven ondertussen voor op 200 graden.
  2. Schil de pompoen, snijd hem doormidden en verwijder de draderige binnenkant en de pitten met behulp van een lepel.
  3. Snijd de pompoen daarna in blokjes (iets groter dan dobbelstenen). Plaats een vel bakpapier op de bakplaat en leg de pompoenblokjes erop.
  4. Doe de olijfolie in een kopje, pers de teentjes knoflook uit en roer dit door de olie. Giet daarna de knoflookolie over de pompoen.
  5. Strooi de naaldjes van de takjes rozemarijn over de pompoen. Breng op smaak met wat peper.
  6. Schuif de pompoen voor 30 minuten in de oven. Schep na 15 minuten even om.
  7. Kook de pasta vervolgens volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  8. Snipper de ui, verhit wat olijfolie in een ruime hapjespan en fruit de ui eventjes aan.
  9. Voeg daarna de Heinz [Seriously] Good Pasta Sauce Bolognese toe en verwarm dit op een laag vuur.
  10. Bak intussen in een koekenpan de spekjes uit, zonder boter of olie. Laat de spekjes daarna uitlekken op een stuk keukenpapier.
  11. Giet de spaghetti af en schep dit in de hapjespan met de saus. Roer voorzichtig om.
  12. Voeg de pompoenblokjes toe en strooi de uitgebakken spekjes over de pasta met saus. Serveer met eventueel wat geraspte Parmezaanse kaas.