Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Flair & Partner > 10 x de leukste thuisactiviteiten voor of met je kind in coronatijd

10 x de leukste thuisactiviteiten voor of met je kind in coronatijd

10 x de leukste thuisactiviteiten voor of met je kind in coronatijd
Flair & Blink uitgevers

In deze coronatijd waar we vrijwel alleen maar thuis zijn, is het soms lastig te bedenken wat je kunt doen met je kind. Na een rondje speeltuin, Netflix en koekjes bakken ben je inmiddels inspiratieloos. Daarom: 10 leuke activiteiten om samen met je kind thuis te doen.

Een creatieve kleuter in huis?

Ga dan samen aan de slag met Bobo! Vermaak je kleuter urenlang met cijfer- en letterspellen, puzzels, kleurplaten, knutselopdrachten en voorleesverhalen. Als jullie er doorheen zijn, vind je op bobo.nl nog veel meer leuke werkbladen. Kleur bijvoorbeeld een kleurplaat van Bobo met de Sint. Of teken samen stap voor stap de mijter van Sinterklaas.

Moe van al het spelen? Bobo heeft ook zijn eigen YouTube-kanaal. Kijk samen zijn speciale Sinterklaasvlog, zing mee met de leukste liedjes en laat je kleuter nog vele andere avonturen met Bobo, Tjerk en zijn vrienden beleven. Urenlang plezier en ook nog eens lekker educatief.

Spelenderwijs leren lezen, schrijven en rekenen

In het tijdschrift Okki kunnen iets oudere kinderen (6-7 jaar) zelfstandig of samen met jou aan de slag met uitdagende puzzels en knutsel- en tekenopdrachten. Spelenderwijs leert je kind lezen, schrijven en rekenen. Lach samen om de leukste moppen en kom van alles te weten over het dierenrijk.

Komt Sinterklaas thuis of op school op bezoek? Verras hem met een zelfgemaakte staf. Op okki.nl zie je precies hoe je deze samen kunt knutselen.

Ga op reis met Freek Vonk

Heb je een ware Freek-fan in huis? Kijk dan op YouTube naar de 10 lessen van Meester Freek en leer de leukste weetjes over allerlei bijzondere dieren. In het tijdschrift Wild van Freek reist je kind elke maand met Freek Vonk mee naar de meest bijzondere plekken op de wereld en ontdekken ze samen mooie dieren. Urenlang speelplezier met weetjes, testen, puzzels en prijsvragen.

Houdt jouw kind van tekenen? Op wildvanfreek.nl leer je stap voor stap hoe je je favoriete (wilde) dier tekent.

Lekker quizzen over de wereld

National Geographic Junior lanceert de wildste online quiz van Nederland en België: de Feit of Fabel quiz. Superleuk om als gezin samen te spelen. Maak teams en speel de quiz met quizmaster en reptieldeskundige Sterrin Smalbrugge. De videoquiz bestaat uit zes rondes: dieren, natuur, techniek en wetenschap, ruimte, mensen en entertainment. Wie is de slimste thuis? Ga naar natgeojunior.nl/feitfabel en ontdek het.

Eerst nog wat kennis opdoen? In het tijdschrift National Geographic Junior vind je allerlei feitjes over de wereld waarin we leven. Met leuke quizzen en spellen kom je de interessantste en gekste dingen te weten.

Echt een goed cadeau voor de feestdagen!

Als je nu een abonnement op een van deze tijdschriften cadeau geeft, krijg je er gratis een paar toffe dierenslofsokken bij. Wedden dat ze daar blij van worden?! Voor elke leeftijd is er een passend magazine. Bestel snel voor Sinterklaas of Kerst. 

 

Shoppen is altijd een goed idee