Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Bedgeheimen > Klaarkomen makkelijker maken: met dít standje lukt het

Klaarkomen makkelijker maken: met dít standje lukt het

Klaarkomen makkelijker maken: met dít standje lukt het

Het is vast geen geheim voor je dat tijdens heteroseks mannen vaker en sneller klaarkomen seks dan vrouwen. Sterker nog: 95 procent van de mannen komt tijdens de seks tot een orgasme, tegenover 35 procent van de heterovrouwen. Makkelijker klaarkomen? Dit standje zou je daarbij helpen. 

Standje makkelijker klaarkomen

Veel vrouwen kunnen alleen klaarkomen wanneer er ook clitorale stimulatie plaatsvindt. Daarom is het standje waarbij CAT (Coital Aligment Technique) wordt toegepast, zo’n aanrader als je makkelijker klaar wil komen.

CAT: Coital Aligment Technique

Het standje om CAT te bereiken lijkt op de oude, vertrouwde missionairpositie. Je partner ligt bovenop, maar het verschil zit ‘m in waar hij ligt. Dat is namelijk iets hoger dan je misschien gewend bent. Zo komt er meer druk op de zenuwuiteinden rond de clitoris. De bedoeling is dus dat je bedpartner probeert om de clitoris te schuren met de penis. Zo is er stimulatie van binnen en van buiten (dus de clitoris en de vagina) en dat vergroot de kans op een orgasme.

Take it slow

Een belangrijke om toe te passen bij CAT: het rustig aan doen. Veel vrouwen beleven er meer plezier aan als de clitoris eerst langzaam wordt gestimuleerd, in plaats van dat er direct veel druk op staat. Daarnaast krijg je met een langzame vrijpartij ook meer connectie. En dat mentale aspect hebben veel mensen ook nodig om tot een orgasme te komen.

Lees ook: 
Let’s get spicy: deze specerijen zorgen voor een beter seksleven

Seks zonder orgasme

Natuurlijk is seks niet ‘mislukt’ als er geen orgasme plaatsvindt. Veel mensen vinden het ook helemaal niet zo erg om niet klaar te komen. Aan de andere kant zijn er ook veel vrouwen die het wel zouden willen, maar het lastig vinden erover te praten. En eigenlijk is dat de allerbelangrijkste tip: communiceer met je partner over wat je wel en niet prettig vindt. Mocht dit standje niet helpen, dan kan directe clitorale stimulatie misschien een oplossing zijn. En dat kan heel sexy, in de vorm van een speeltje of gewoon met je hand.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Bedrock | Beeld: Getty Images