Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Eten > Zo lang is margarine, roomboter en olijfolie dus écht houdbaar

Zo lang is margarine, roomboter en olijfolie dus écht houdbaar

Zo lang is margarine, roomboter en olijfolie dus écht houdbaar

Een bewaaradvies is per product anders, maar hoe zit dat eigenlijk met margarine, roomboter en olijfolie? Zit er verschil in gekoeld bewaren, bewaren in de vriezer of in een voorraadkast? Lees mee en kom erachter wat je het best kan doen. Ook kom je te weten hoe je bederf kunt herkennen.

Bewaaradvies open verpakking

Margarine, roomboter en olie zijn in de koelkast van minimaal 4 graden, 1 maand houdbaar. In de vriezer is dat anders, daar is het namelijk 1 tot 2 maanden houdbaar. Het is verstandig om de vriezer op 18 graden te hebben staan

Lees ook
Minder vlees eten? Dit zijn de feiten en fabels over vegetarisch vlees

Bewaaradvies dichte verpakking

Op de verpakking van het product de houdbaarheidsdatum. Het is raadzaam je daar aan te houden. Staat er tenminste houdbaar tot, dan kun je er nog 2 maanden mee doen. Mits de verpakking heel is en er nog goed product er nog goed uitziet. Je weet dat het product niet meer goed is als het raar ruikt, zuur smaakt en donker gekleurd is. Kijk, ruik en proef of het product nog goed is. Zo niet, gooi het dan gelijk weg in de juiste container. Zo kun je met een gerust hart gaan bakken of braden.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: voedingscentrum | Beeld: Getty Images