Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Eten > Move over glühwein: warme Aperol is hét nieuwe hippe winterdrankje

Move over glühwein: warme Aperol is hét nieuwe hippe winterdrankje

Move over glühwein: warme Aperol is hét nieuwe hippe winterdrankje

Houd jij ook zo van een heerlijke Aperol spritz cocktail in de zomer? Dan hebben wij goed nieuws voor jou! De nieuwste trend voor in de winter is namelijk: warme Aperol. Wordt dit de nieuwe glühwein?

Deze wintercocktail is wel een klein beetje anders dan de bekende zomervariant van dit drankje. Maar wij garanderen jou dat ‘ie net zo lekker smaakt.

Recept

Dit heb je nodig:

– 300 ml Aperol
– 500 ml appelsap
– 750 ml droge witte wijn
– 3-4 el sinaasappelsiroop
– 1 biologische sinaasappel

Lees ook
Hebben hebben hebben: een drankje die smaakt naar pepernoten

Zo maak je het:

Allereerst snij je de sinaasappel in plakjes. Vervolgens vul je een pan met appelsap, de droge witte wijn en de eetlepels sinasappelsiroop en natuurlijk niet te vergeten: Aperol. Dit laat je in zijn geheel langzaam opwarmen op een middelhoog vuur. Maar let wel goed op: het mengsel mag absoluut niet koken! Wanneer het mengsel warm genoeg is, haal je de warme Aperol van het vuur. Giet het warme drankje in een aantal glazen of mokken en garneer deze vervolgens met wat plakjes sinaasappel. En voilà!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle | Beeld: Gettyimages