Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Eten > Whisky is vanaf nu óók een vrouwendrankje: zeker met marshmallows en kaneel

Whisky is vanaf nu óók een vrouwendrankje: zeker met marshmallows en kaneel

Whisky is vanaf nu óók een vrouwendrankje: zeker met marshmallows en kaneel

Whisky wordt vaak geassocieerd met stoere mannen, maar niks blijkt minder waar. Het is wel degelijk ook een alcoholisch drankje voor vrouwen. Wij hebben een heerlijk recept voor je.

Voor man en vrouw

In de jaren 40 en 50 werden vrouwelijke whiskydrinkers gezien als onstuimige vrouwen. Whisky-expert Johanne McInnis vermeldt dat dit gelukkig al lang niet meer zo wordt gezien. McInnis schrijft voor Whisky Lassie en vertelt dat sinds de jaren 90 het aantal vrouwelijke whisky-drinkers is verdubbeld.

40% van de vrouwen drinkt regelmatig whisky. Volgens vrouwen geeft de drank hen een warme buzz en daarom kiezen steeds meer vrouwen voor whisky. De alcoholische drank is erg sterk, dus er is niet veel voor nodig om die warme, fijne buzz te krijgen. Scheelt weer!

Talisker whisky

Ben je benieuwd naar whisky, maar heb je nooit echt een goede whisky ervaren?  Probeer dan eens Talisker wodka. Op het Schotse eiland Sky bevindt zich de Talisker-distilleerderij. De brouwerij wordt omringt door zee en heeft daardoor veel invloed op de smaak van de whisky. ‘De zee maakt de whisky,’ aldus Talisker.

Puur of gemixt

De Talisker whisky is krachtig en rokerig. De whisky hoeft niet puur gedronken te worden, maar kan ook gemixt worden. Er is geen foute manier om whisky te drinken, aldus Talisker-expert Timon Salomez. “Zodra je een fles whisky hebt gekocht, is de whisky van jou. Je mag dan zelf bepalen wat je ermee doet. Het enige wat telt, is dat je van de whisky geniet,” zegt de expert tijdens het whisky drinken met Grazia.

Wil je de whisky puur drinken, maar vind je hem wat scherp? Dan heeft Salomez een tip.  “Laat de whisky eerst even in je mond rusten voor je de drank doorslikt. Omdat de drank vermengt met je speeksel, wordt de whisky wat zachter.”

Diverse whisky’s

Talisker heeft een groot assortiment aan diverse whisky’s. Zo zijn er whisky’s van 1o tot wel 25 jaar oud. Grazia’s favoriet is de Talisker 10 years old single malt. De whisky is erg pittig door de rokerige en kruidige pepersmaak. Door de honing wordt de whisky een stuk zachter.

Wil je liever wat rustiger starten en niet gelijk whisky puur drinken, dan zijn er nog genoeg andere manieren. De Talisker single malt Scotch whisky kan bijvoorbeeld super goed gemixt worden met ginger ale. Een andere manier om de whisky te drinken is door het in een cocktail te gebruiken.

Lees ook
Wie nú al naar kerstmuziek luistert, is gezonder

Recept: Talisker campfire hot

Benodigdheden voor twee personen

  • 100 milliliter Talisker 10 Years
  • 250 milliliter volle melk
  • 4 eetlepels cacaopoeder
  • Marshmallows!
  • Kaneelpoeder (optioneel)

Bereiding

  • Doe de Talisker, volle melk en cacaopoeder in een pannetje.
  • Mix de ingrediënten goed en zet de pan op een middelhoog vuur.
  • Laat de pan op het vuur staan tot het mengsel heet is. Let op: voorkom dat de melk en whisky aan de kook raakt.
  • Schenk de Talisker campfire hot in diepe, hittebestendige glazen en garneer met marshmallows en eventueel wat kaneelpoeder.
  • Cheers!

Whisky is dus ook echt een vrouwendrankje!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 Bron: Grazia | Beeld: Getty Images