Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Eten > Geef je borrelplank een upgrade met dit viral recept voor whipped feta spread

Geef je borrelplank een upgrade met dit viral recept voor whipped feta spread

Geef je borrelplank een upgrade met dit viral recept voor whipped feta spread

Borrelen binnenshuis, we doen niet anders momenteel. De kans is dan ook groot dat de crackertjes met brie, wortels met hummus en kaasstengels je inmiddels neus uitkomen. Geef daarom je borrelbank eens een upgrade en maak deze whipped feta spread. 

Het is een game changer, geloof ons. Het is niet voor niets dat het recept compleet door het dak gaat op Instagram en men het in grote getale maakt én naar binnen werkt. Want verslavend, da’s het wel.

Viral recept

We zijn in de ban van feta. Na het virale feta-recept met pasta, is er nu een spread van feta. Waarom hebben we niet eerder bedacht dat je er gewoon een díp van kunt maken? Tsja, zo gaat het met vele briljante dingen, die ontstaan per toeval. Dit recept is bedacht door Instagrammer Jamie Milne. Ze laat zien dat het zo gepiept is, en je niet eens belachelijk veel ingrediënten nodig hebt om het te maken.

De tekst gaat verder onder de video.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jamie Milne (@everything_delish)

Whipped feta spread

Benodigdheden:

  • 1/2 kopje hele groene olijven, ontpit
  • 1/2 kopje hele zwarte olijven, ontpit
  • 3/4 kopje olijfolie
  • 3-4 bosjes tijm
  • 1 theelepel zout
  • 1 tl zwarte peper
  • 1 plak  fetakaas, verkruimeld
  • 1/4 kopje roomkaas
  • 1/4 kopje water
  • 1-2 bosjes oregano
  • citroenschil zout peper

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de olijven in een ovenschaal en giet hier olijfolie overheen. Voeg naar smaak zout en peper toe.
  2. Meng tot alle olijven gelijkmatig bedekt zijn en voeg dan de tijm toe. Zet dit geheel acht tot tien minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Doe ondertussen de feta in een keukenmachine. Voeg hier wat olie aan toe en doe de roomkaas erbij. Giet een klein beetje water erbij en laat de boel draaien tot je een glad mengsel krijgt.
  4. Voeg wat honing, peper en geraspte citroenschil toe aan het fetamengsel. Laat de keukenmachine daarna nog even zijn werk doen.
  5. Doe de gladde massa in een kommetje, top dit af met de olijven en maak het geheel af met nog wat goede olijfolie. Dippen, maar!

VIVA nieuwsbrief

Iedere week de leukste nieuwsbrief van Nederland in je mailbox?

Bron: Everything Delish | Beeld: Getty