Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Eten > Tomaten snijden in 10 seconden doe je zo (top truc)

Tomaten snijden in 10 seconden doe je zo (top truc)

Tomaten snijden in 10 seconden doe je zo (top truc)

Tomaten snijden is altijd een gedoe. Je hebt een reële kans om jezelf in de vingers te snijden en anders zit je wel met een hele hoop tomatensap. Maar er zijn veel makkelijke manieren om tomaten te snijden.

Kleine tomaatjes

Die lekkere snoeptomaatjes snijden kost vaak veel tijd. Gelukkig is er een heel simpele oplossing. Alles wat je nodig hebt, zijn twee borden. Leg de tomaatjes op een bord en leg het andere op zijn kop eroverheen. Als het goed is, blijft er net wat ruimte over tussen de twee borden, waar je met je mes doorheen kunt. Druk zachtjes op het bovenste bord en snijd horizontaal tussen de twee borden de tomaatjes doormidden. 

Lees ook
Wat? Dit eten zorgt ervoor dat je minder zin in seks hebt

Grote tomaten snijden

Een eiersnijder alleen maar handig voor eieren? Welnee! Je kunt met dit handige hebbedingetje ook tomaten snijden. Het scheelt je flink wat gefriemel met een mes en je hebt heel mooie gelijke plakjes. Er kan wel wat sap loskomen als de tomaat ‘uit elkaar spat’, dus wees hier op voorbereid. Als je geen eiersnijder in huis hebt, kun je ook een extra mes of vork in de bovenkant van de tomaat steken om zo wat stevigheid te hebben bij het snijden.

Hoe snijd jij je tomaten?

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: Getty Images