Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Eten > Theedrinkers opgelet: je kunt groene thee het best in de magnetron opwarmen

Theedrinkers opgelet: je kunt groene thee het best in de magnetron opwarmen

Theedrinkers opgelet: je kunt groene thee het best in de magnetron opwarmen

Ben jij fervent theedrinker en is de waterkoker jouw beste vriend? Dan ga je dit nieuws waarschijnlijk niet leuk vinden. Het blijkt namelijk dat het beter is om groene thee in de magnetron op te warmen dan het te koken.

Voortaan kun je je theetje beter niet meer op de ‘ouderwetse’ manier opwarmen. Waarom? Uit onderzoek van de Australische wetenschapper Quan Vuong blijkt dat er meer voedingsstoffen vrijkomen in groene thee die in de magnetron verwarmd is: zo’n 80 procent, tegenover 60 procent in gekookte thee. En die voedingsstoffen kunnen best van pas komen. Zo kan theïne stress verminderen en zitten er antioxidanten in die helpen je bloedsuikerwaarden op niveau te houden. En dan hebben we het nog niet eens over de cafeïne die je een fijne energy boost geeft.

Volgens Vuong kun je je thee het best als volgt maken: vul je kopje met warm water, doe er een theezakje in en stop ‘m dertig seconden in de magnetron. Theezakje eruit en klaar is Kees. Ach, meer tijd kost het in ieder geval niet.

Bron PureWow | Beeld iStock

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale lente-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10.