Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Eten > Pepernoten en marsepein: nú al Sinterklaas-snoepgoed eten maakt je gelukkiger

Pepernoten en marsepein: nú al Sinterklaas-snoepgoed eten maakt je gelukkiger

Pepernoten en marsepein: nú al Sinterklaas-snoepgoed eten maakt je gelukkiger

Nog maar 66 dagen en dan is het zover: Sinterklaas! De pepernoten en ander Sinterklaas snoepgoed liggen al vanaf eind augustus in de winkel, maar met een reden. Het vroegtijdig eten van Sinterklaas snoepgoed maakt je namelijk gelukkiger!

Nog een goede reden om nu al te beginnen met al dat lekkers, inslaan dus!

Sinterklaas

De goedheilig man komt in november al met zijn boot aan. Sinterklaas is een groot kinderfeest waarbij op 5 december veel kinderen een pakjesavond houden. Het is van oorsprong een Christelijk feest. Wie Sinterklaas zegt, zegt snoepgoed. Bij het feest hoort het snoepgoed: taaitaai, pepernoten, schuimpjes, speculaas etc. Het eten van dit snoepgoed maakt je een stuk gelukkiger. Dit komt doordat Sinterklaas een feestdag is. Men associeert feestdagen met het samen zijn van familie en met vrij zijn. Het is dus hartstikke logisch dat je helemaal happy wordt van een handjevol met pepernoten, naast dat ze natuurlijk overheerlijk zijn!

Lees ook
Bewezen: nu al je kerstdecoratie ophangen maakt je gelukkiger, en wij vertellen je waarom

Snoepgoed

Pepernoten wordt gezien als echt Sinterklaas snoepgoed. Het recept ervan staat al vanaf de 19de eeuw in kookboeken. De pepernoten zijn speciaal rond en hard gemaakt, zodat ze goed rondgestrooid kunnen worden. Wie heeft de pepernoten al ingeslagen? En kunnen jullie ook niet wachten tot de Sinterklaas gekte weer begint?

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: Getty Images