Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Eten > Perfect gerecht voor de vega’s: romige pompoengratin met verse kruiden

Perfect gerecht voor de vega’s: romige pompoengratin met verse kruiden

Perfect gerecht voor de vega’s: romige pompoengratin met verse kruiden
Uit de schaal, zo in je mond. Een mooie gedachte: samen delen. Laten we beginnen met het gerecht: romige pompoengratin met verse kruiden. Die dit jaar perfect is om samen van te eten.

Recept: Romige pompoengratin in met verse kruiden

Voor 4 personen | bereidingstijd 35 minuten + 35-40 minuten in de oven

Benodigdheden

  • 600 g flespompoen
  • 80 g oude harde geiten- kaas (of pecorino)
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 takjes rozemarijn
  • 5 salieblaadjes
  • 200 ml room
  • Nootmuskaat
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Lees ook
Recept voor een heerlijk én gezond diner: rode bieten risotto

Bereiding romige pompoengratin

Verwarm de oven voor op 185 °C. Schil de flespompoen en snijd met de mandoline of een scherp mes in heel fijne plakjes. Rasp de geitenkaas. Pel en plet de knoflook. Haal de blaadjes van de rozemarijn en hak de salie grof. Meng de room met de knoflook, salie en rozemarijn en kruid met nootmuskaat, peper en zout. Vet een ovenschaal in met olijfolie en beleg met een laag pompoenplakjes. Kruid met peper en zout en beleg met een beetje kaas. Overgiet met een beetje kruidenroom. Herhaal de laagjes tot alles op is en eindig met de kaas. Zet 35-40 minuten in de voorverwarmde oven.

Tip: dit gerecht kun je ook maken met zoete aardappel.

Wie is Elise?

Deze recepten zijn van Elise van de Poele (36), moeder van Suze (7) en Rien (4). Je vindt haar voor de klas, in haar moestuin of in de keuken. Haar missie is iedereen plezier te laten beleven aan koken, met oog voor de planeet. Haar recepten zijn gebaseerd op lokale seizoensproducten.@elise_eet_alles

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Tekst Elise van de Poele en Debby de Manelaere | Fotografie Wout Hendrickx