Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Eten > Hmm comfortfood met een vergeten groente: Ovenrisotto met schorseneren

Hmm comfortfood met een vergeten groente: Ovenrisotto met schorseneren

Hmm comfortfood met een vergeten groente: Ovenrisotto met schorseneren

Ovenschotels zijn voor chef-kok Wim Ballieu de ultieme comfortfood. Hij groeide op met de recepten van zijn oma, die hij nu graag doorgeeft. Maar dan wel in een modern jasje, zoals deze ovenrisotto met schorseneren.

“Een bijzondere maar ook bijzonder lekkere combinatie van risotto en schorseneren.”

Recept: Ovenrisotto met schorseneren

Voor 4 personen | Bereidingstijd 50 minuten

Benodigdheden

  • 1 ui
  • 2 tot 3 tenen knoflook
  • 1 bosje schorseneren
  • 2 el olijfolie
  • 300 g risottorijst
  • 1 l vloeistof, bijvoorbeeld 700 ml groentebouillon, 150 ml witte wijn en 150 ml vermout

Voor de pesto

  • 75 g hazelnoten
  • 75 g oude kaas
  • 2 tenen knoflook
  • 100 g spinazie of boerenkool
  • 1 bosje peterselie
  • Het sap van 1 citroen
  • Peper
  • Zout

Bereiding ovenrisotto met schorseneren

Verwarm de oven voor op 180 °C. Pel en snipper de ui en de knoflook. Schil de schorseneren en snijd ze in stukjes van 5 centimeter. Bak de ui en de knoflook in een scheut olijfolie. Doe de schorseneren erbij en laat ze meebakken. Doe de rijst bij de schorseneren en roer goed om zodat alle korrels bedekt zijn met olie. Schep alles in een ovenschaal en giet er de hete bouillon over. Zet ongeveer 35 minuten in de voorverwarmde oven. Mix de hazelnoten, de kaas, de knoflook, de spinazie, de peterselie en het citroensap tot pesto. Kruid goed met peper en zout. Verdeel vlak voor het serveren een paar flinke lepels pesto over de schotel.

Lees ook
Perfect gerecht voor de vega’s: romige pompoengratin met verse kruiden

Nog meer recepten

De Vlaamse tv-kok Wim Ballieu werd als kind van de jaren tachtig groot gebracht met ovenschotels. Stevige en lekkere kost, zonder te veel poespas. In Ovenschotels vind je zijn zestig favoriete recepten. Vegetarisch, met vlees of vis en vooral: boordevol groenten. Ovenschotels, Wim Ballieu,

€ 24,50, pelckmansuitgevers.be

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.