Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Eten > Meet the Cakelet: de combinatie van een pannenkoek en een omelet (en zo maak je ‘m)

Meet the Cakelet: de combinatie van een pannenkoek en een omelet (en zo maak je ‘m)

Meet the Cakelet: de combinatie van een pannenkoek en een omelet (en zo maak je ‘m)

Je herkent het vast wel. Je bent thuis aan het werk en hebt ineens onwijze trek in een lekkere lunch. Maar je hebt de ingrediënten niet in huis óf de tijd niet óf je bent net zoals ons geen topkok. Geen probleem! Wij hebben de oplossing voor jou: een cakelet.

Let’s go!

Cakelet

Wat is een cakelet? Een cakelet is een combinatie van een pannenkoek en een omelet. Het is dus zoet en hartig tegelijkertijd. Nog niet overtuigd? Probeer het zelf, je kunt het zo maken want je hebt slechts twee ingrediënten nodig en die heb jij -vast en zeker- in huis!

Recept

Trek gekregen? Voor de cakelet heb je slechts twee ingrediënten nodig: bloem en eieren. Klop allereerst twee grote eieren los. Voeg twee eetlepels zelfrijzend bakmeel (of bloem) en een snufje zout toe. Klop dit goed door elkaar met een vork en bak de cakelet vervolgens goudbruin in de koekenpan.

Zoet of hartig beleggen

De cakelet is net wat dikker dan een pannenkoek (als een soort cake) en kun je zowel hartig als zoetig beleggen.  Hou jij meer van hartige gerechten? Voeg dan wat kaas en ham toe. Of ben jij een echte zoetekauw? Besprenkel de cakelet met wat stroop, jam of chocolade pasta. Succes gegarandeerd!

Enjoy you’re meal!

https://www.instagram.com/p/CADuRKrFSsR/

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief

Beeld: iStock