Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Eten > Koreaanse pannenkoekjes met groenten: perfect om groente-leftovers in te verwerken

Koreaanse pannenkoekjes met groenten: perfect om groente-leftovers in te verwerken

Koreaanse pannenkoekjes met groenten: perfect om groente-leftovers in te verwerken

De grote groenteshow. Die twee ons groente per dag halen we niet zo makkelijk en de kinderen al helemaal niet. Eet ze dus de hele dag door, van ontbijt tot avondmaal. Lekker, gezond en met deze recepten een peulenschil. Probeer daarom ook eens de Koreaanse pannenkoekjes met groenten.

Lekker als lunch, in de broodtrommel of als snack.

Recept: Koreaanse pannenkoekjes met groenten

Voor 4 personen | bereidingstijd 20 minuten

Benodigdheden

Voor de dressing

  • 4 el sojasaus
  • 1 el walnotenolie
  • ½ tl chilivlokken
  • 1 limoen
  • 2 el water

Voor de pannenkoekjes

  • 2 lente-uitjes
  • ¼ savooikool
  • 1 wortel
  • 1 teen knoflook
  • 150 g bloem
  • 3 eieren
  • 150 ml water
  • Peper en zout
  • Zonnebloemolie

Bereiding koreaanse pannenkoekjes

Maak eerst de dressing: meng de sojasaus met de walnotenolie, chilivlokken, het sap van 1 limoen en 2 eetlepels water. Snijd de lente-uitjes in fijne ringen. Hak de savooikool heel fijn. Schil de wortel en rasp ’m fijn. Pel en plet de knoflook. Meng de bloem met de eieren en het water. Roer de groenten door dit mengsel en kruid met peper en zout.

Verhit een scheut zonnebloemolie in een koekenpan en giet een dun laagje van het mengsel in de pan. Bak één zijde goudbruin, draai om en laat opnieuw een paar minuten garen. Bak zo alle pannenkoeken, snijd ze in stukjes en serveer met de dressing.

Lees ook
Yummy: Pumpkin pie met gekaramelliseerde honing

Koken met elise

Elise Van de Poele (36) is moeder van Suze (7) en Rien (4) en vind je voor de klas, in haar moestuin of in de keuken. Haar missie is om iedereen plezier te laten beleven aan koken met meer oog voor de planeet. Haar recepten zijn gebaseerd op lokale seizoensproducten. Volg Elise op Instagram via @elise_eet_alles

Elise Kookt

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Tekst: Debby De Mangelaere en Elise Van de Poele | Fotografie Wout Hendrickx