Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Eten > Het schoonmaken van je zeef gaat zo een stuk makkelijker

Het schoonmaken van je zeef gaat zo een stuk makkelijker

Het schoonmaken van je zeef gaat zo een stuk makkelijker

Als er iets is wat lastig is om schoon te maken, dan is het wel de zeef. Het is lastig om schoon te maken en af te drogen, omdat het zo in die kleine gaatjes blijft zitten. Kortom, een rot klus dus. Alleen na deze lifehack is deze klus een stuk minder rot. Take some notes and thank us later.

Schoonmaken

De zeef is niet te missen in de keuken. Het is handig om tijdens het koken te gebruiken, maar het schoonmaken ervan is wat minder handig. Toch gebruiken we het vaak voor koken, bakken of het zetten van thee met kruiden en losse blaadjes. Dat blijft dan zo lekker tussen die gaatjes zitten en na drie keer wassen, zitten de restjes er nog. Wat werkt dan nou het beste om je zeef weer spik en span te maken voor de volgende kooksessie?

Zo goed als nieuw

Schrobben op de zeef is niet meer van toepassing, want dat werkt dus niet erg denderend. Maar deze life hack doet wonderen. Zet wat vuur aan en houd je zeef  kort er boven. Pas natuurlijk op dat de zeef niet te dicht bij de vlam komt, anders heb je een groter probleem dan alleen een vieze zeef. Na een tijdje zullen de etensrestje in de zeef verbranden en kun je ze er zo afwassen met een afwasborstel. En tada, je zeef is weer zo goed als nieuw!

Lees ook
Life hack: zó koel je een fles wijn in een kwartiertje

Geen gepriegel meer met afwassen en je zeef ziet er ook weer gloednieuw uit. Plus, het motiveert je ook weer om de zeeft te gaan gebruiken voor een nieuw gerecht. Twee vliegen in één klap! Zie het volgende filmpje als een goed voorbeeld.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.
Bron: Libelle | beeld: GettyImages