Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Eten > Oh nee: dit is de grootste caloriebom van de McDonald’s

Oh nee: dit is de grootste caloriebom van de McDonald’s

Oh nee: dit is de grootste caloriebom van de McDonald’s

Iedereen heeft wel een guilty pleasure en als dat over eten gaat is dat vaak geen gezonde keus. McDonald’s is een guilty pleasure van velen, we weten allemaal dat het niet gezond is, maar was is nou de grootste boosdoener qua calorieën van de Mac?

Dus als je al gaat, wat kun je dan beter níet kiezen? De Big Mac? De Quarter Pounder?

Lees ook
Geen happy meals meer: gemeentes willen ongezond eten op straat weren

Grootste boosdoener

Nee. Na het horen van het aantal calorieën van dit toetje, skip je hem waarschijnlijk de volgende keer. De grootste boosdoener van de McDonald’s is namelijk de McFlurry. Slecht nieuws dus voor alle McFlurry fans. Een McFlurry heeft een hoog vetgehalte en bevat bijna het dubbele van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid suiker. Het overheerlijke toetje bevat daarmee 31 procent van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid. De McFlurry is verkrijgbaar in verschillende smaken en zelf samen te stellen met caramel of chocolade saus. Met name de hoeveelheid suiker zorgt ervoor dat het toetje niet gezond is.

Big Mac

Ter vergelijking: er zitten in een gemiddelde McFlurry als 560 calorieën, in een Big Mac zijn dat er ongeveer 555. Maar dan hebben we het nog niet eens over de Flurry’s met extra Snickers of Twix erin, of met extra saus. En in een hamburger zitten sowieso minder pure suikers dan in het geliefde ijsje…

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Amayzine