Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Eten > Geen zin in een groene banaan? Zo krijg je hem binnen 30 minuten rijp

Geen zin in een groene banaan? Zo krijg je hem binnen 30 minuten rijp

Geen zin in een groene banaan? Zo krijg je hem binnen 30 minuten rijp

Bananenbrood is tegenwoordig helemaal in. De belangrijkste ingrediënt van bananenbrood, is natuurlijk banaan. Maar om nou groene bananen daarvoor te gebruiken… liever niet. Hier is een handige truc, waardoor je bananen als een speer rijp worden. 

Snel en lekker

Het is niet alleen lekker, maar ook gezond om bananenbrood te eten. Daarom word het de laatste tijd vaak gemaakt vanuit huis. De natuur bepaalt zelf het tempo, dus bananen zijn dan niet op tijd rijp om te gebruiken. Toch kan het wat sneller met deze handige truc en ze zijn ook nog een lekkerder. Dat alles in maar dertig minuten tijd.

Lees ook
Ultieme zondagsnack: recept voor loempia’s met banaan en warme chocoladesaus

De truc

Dus, hier komt de magische truc. Plaats de bananen op een bakplaat met bakpapier, in een oven van 150 graden. Laat ze in de oven voor 30 minuten. Je kan dan eventueel wat andere voorbereidingen doen voor het brood, terwijl de bananen aan het rijpen zijn. Zodra de bananen na 30 minuten uit de oven worden gehaald, zijn ze helemaal zwart en compleet zacht van binnen. Voilà, de bananen zijn perfect om in het brood te verwerken. Nodig maar vast een paar mensen uit, want dit word het lekkerste brood, ooit!

Naast de bananentruc te gebruiken voor brood, kan je het misschien ook gebruiken voor iets anders. Ik neem aan dat je deze truc niet gaat gebruiken, als je zelf een rijpe banaan wilt eten. Maar het kan wel voor een soort van papje. Pas op! Want als het uit de oven komt, is het nog wel gloeiend heet. Eerst nog even blazen dus. Als je geen warme zachte banaan wilt, dan kan je natuurlijk ook een wat hardere banaan prakken.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 Bron: Vriendin | beeld: GettyImages