Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Eten > Last van gele tanden? Dat kan zomaar komen door dít onschuldige drankje

Last van gele tanden? Dat kan zomaar komen door dít onschuldige drankje

Last van gele tanden? Dat kan zomaar komen door dít onschuldige drankje

Witte tanden willen we allemaal wel. Alleen is dat bijna niet haalbaar. Tenzij je het laat bleken, natuurlijk.  Gelukkig kan je er wel op letten met wat je eet of drinkt.

Want van sommige etenswaren worden je tanden van nature wat geler. Hier zijn een aantal boosdoeners, die je tanden extra geel maken.

Tannine

Vaak denken we dat rode wijn en koffie als de ergste boosdoener, maar niets is minder waar. Want de grootste boosdoener is toch echt dat kopje thee. Aan Well+Good vertelt tandarts Inna Chern dat dit alles te maken heeft met de hoge concentratie tannine die dit bevat. Natuurlijk hangt het wel af van de soort thee. In zwarte thee en Chinese oolong thee zit de hoogste concentratie tannine. In groene thee is dit een stuk minder en bij kruidenthee zit er zelf helemaal geen tannine in.

Lees ook
Is bruisend water echt slechter voor je tanden dan water zonder prik?

Blijf thee drinken

Mogen we dan nu nooit meer genieten van een kopje thee? Het antwoord is nee, want thee is zeker wel goed voor je! Het heeft namelijk veel voordelen, alleen kun je er dus wel gele tanden van krijgen. De oplossing? Drink na je kopje thee een paar slokken water, of poets je tanden. Ook door het gebruik van een rietje kunnen je tanden minder geel worden. Geen rietjes thuis? Geen probleem! Een beetje melk door de thee doet al wonderen. Dit verzacht de tannine.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Margriet | beeld: GettyImages