Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Eten > Kan het echt zo’n kwaad om nog iets te eten voordat je gaat slapen?

Kan het echt zo’n kwaad om nog iets te eten voordat je gaat slapen?

Kan het echt zo’n kwaad om nog iets te eten voordat je gaat slapen?

Nog honger voor je naar bed wil gaan en niet meer kunnen wachten tot de volgende dag? Wij vroegen ons af hoe slecht het is om nog te eten vlak voor het slapen. Lees mee over wat de experts zeggen 

Gewicht

Na je avondeten om half 6 uren niks en pas om 22:00 uur naar bed gaan kan zorgen voor een rommelde maag voor het slapen gaan. Regelmatig hoor je dat het slecht is iets te eten voor het slapen en dat je in gewicht kan aankomen. Wat blijkt? Deze bewering lijkt achterhaald. Het hoeft namelijk helemaal niet slecht te zijn om s’avond te eten, mits je het op een goede manier doet.

Diëtiste

Het hele voedingspatroon in beeld krijgen van iemand is erg belangrijk volgens een diëtiste. Doe je aan Intermittent Fasting of schiet je lunch er wel eens bij in door de drukte op je werk of thuis, dan kan dat zorgen voor extra veel honger in de avond. De behoefte aan eten wordt dan groot en daardoor ga je meer eten. Wanneer je s’avonds nog veel eet kan het daarom ook zo zijn dat je s’ochtends geen of bijna geen honger hebt in je ontbijt. Hou je deze cyclus een tijdje vol dan zul je erin blijven hangen.

Lees ook
Dit zijn de beste dingen om te eten na het sporten

Avond snackjes

Als je overdag al voldoende calorieën binnen hebt gekregen dan is een avond snack niet heel er goed. Je eet dan meer calorieën dan dat je verbrandt en daardoor kom je in gewicht aan. Heb je honger of wil je toch graag nog wat eten dan moet je goed opletten wat je eet om niet aan te komen. Een bakje kwark, een cracker of simpelweg een stuk fruit is dan een goed alternatief voor chips, popcorn, een koekje of chocolade.

Bron: Vriendin | Beeld: Getty Images