Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Eten > Eten over? Deze producten kun je beter niet invriezen

Eten over? Deze producten kun je beter niet invriezen

Eten over? Deze producten kun je beter niet invriezen

Weer eens teveel gekookt, of ben je iets te enthousiast geweest tijdens het boodschappen doen? Wij zweren op zulke momenten bij het bestaan van de vriezer, die de houdbaarheidsdatum van je voedsel nog even voor je uitstelt. Maar kun je alles wel zonder na te denken in het vriesvak gooien? Hier lees je wat je beter niet (of juist wel) kunt invriezen.

Deze producten kun je beter niet invriezen:

  • Rauwe aardappels. Deze worden zacht en zoet van een vriesbeurt.
  • Melk met een laag vetgehalte. Melk met klonten is wel het laatste waar we op zitten te wachten.
  • Yoghurt. Hier kunnen net als melk vlokken in vormen en dat wil je niet.
  • Een heel blok kaas. Plakjes en geraspte kaas kunnen daarentegen wel makkelijk in de vriezer!
  • Voedingsmiddelen met een hoog vochtgehalte. Denk aan komkommers, sla, druiven, tomaten en appels. Deze worden helemaal slap en snotterig in de vriezer.
  • Rauwe eieren. Zowel ongekookt als gekookt is een dikke no go.
  • Pasta. In principe kan het, maar de smaak wordt er niet beter op. Doe je het toch, dan kun je de pasta het beste eerst laten ontdooien in de koelkast en niet bevroren in de magnetron zetten.
  • Gefrituurd voedsel. Gooi je het opnieuw in de frituur, dan heb je een nóg vettere hap.

Wat wél prima de vriezer in kan:

  • Pastasaus. Pastasaus is perfect om in te vriezer. Maak een lekker grote pan vol en je kunt er nog dagen van eten!
  • Soep. Zet een pannetje op laag vuur en het is zó ontdooid.
  • Fruit. Het lekkerst is om dit dan ook bevroren te gebruiken, dus bijvoorbeeld in een smoothie.
  • Rauw vlees. Hoe lang dit kan, verschilt per soort. Voor varkensvlees geldt ongeveer vier maanden, voor rund-/kippenvlees negen maanden. Plak een paar stickertjes op de voorraadbakjes of zakjes met een datum erop, zodat je weet wat er op zit en wanneer je het moet opeten.
  • Vis. Magere vis kun je zo’n zes maanden invriezen, vette vis drie maanden.
  • Gebak. Een stukje appeltaart over? Kan gewoon hup in de vriezer.
  • Brood. Tot twee maanden kun je je bammetjes probleemloos in de vriezer laten liggen.
  • Groenten. Om de voedingswaarde te behouden, kun je ze van tevoren het best blancheren (kort in kokend water voorkoken).
  • Smoothies. Kunnen ook nog eens als ijsje dienen, ideaal.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: GettyImages