Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Eten > Culinair hoogstandje: Shakshuka met spek en groene groenten

Culinair hoogstandje: Shakshuka met spek en groene groenten

Culinair hoogstandje: Shakshuka met spek en groene groenten

Die twee ons groente per dag halen we niet zo makkelijk en de kinderen al helemaal niet. Eet ze dus de hele dag door, van ontbijt tot avondmaal. Lekker, gezond en met deze recepten een peulenschil. Probeer ook eens shakshuka met spek en groenten.

Dit ontbijt met spinazie en Romeinse sla is een smaak- en energiebom. Stevig, groen en vol antioxidanten.

Recept: Shakshuka met spek en groene groenten

Voor 4 personen| bereidingstijd 20 minuten

Benodigdheden

  •  1 sjalot
  • 1 teen knoflook
  • 300 g spinazie
  • 2 stronken mini-Romeinse sla
  • Olijfolie
  • 4 plakjes gerookt spek
  • 250 g kwark
  • Nootmuskaat
  • Peper en zout
  • Handvol basilicum
  • 4 eieren
  • Chilivlokken

Bereiding

Pel en snipper de sjalot fijn. Pel en plet de knoflook. Hak de spinazie grof. Snijd de Romeinse sla in partjes. Verhit een scheut olijfolie in een grote, hoge koekenpan. Voeg de plakjes spek toe en bak ze krokant. Schep ze daarna uit de pan. Voeg de sjalot en knoflook toe aan de pan en bak op zacht vuur gaar. Vervolgens voeg je de spinazie toe en laat 1 minuut bakken. Voeg de kwark toe en kruid met nootmuskaat, peper en zout. Verdeel de Romeinse sla en basilicum over de spinazie en breek de 4 eieren open over de spinazie. Dek af met een deksel of alu­miniumfolie en laat de eieren meebakken op zacht vuur. Voeg het spek toe en garneer met chilivlokken en nog wat basilicum. Serveer met brood.

Koken met elise

Elise Van de Poele (36) is moeder van Suze (7) en Rien (4) en vind je voor de klas, in haar moestuin of in de keuken. Haar missie is om iedereen plezier te laten beleven aan koken met meer oog voor de planeet. Haar recepten zijn gebaseerd op lokale seizoensproducten.

shakshuka-met spek-en-groenten

Volg Elise op Instagram via @elise_eet_alles.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Tekst Debby De Mangelaere en Elise Van de Poele | Fotografie Wout Hendrickx