Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Eten > Culinair hoogstandje: Lams- of kipshoarma met frisse salade

Culinair hoogstandje: Lams- of kipshoarma met frisse salade

Culinair hoogstandje: Lams- of kipshoarma met frisse salade

Recepten die gezond en praktisch zijn, die een succes zijn bij je kinderen én waar ook jij je vingers bij aflikt. Kom maar door met die lekkere lams- of kipshoarma. 

Recept: Lams- of kipshoarma

Voor 4 personen | bereidingstijd: 15 minuten

Benodigdheden

  • 400 g kip(dij)filet of lamsvlees, in flinterdunne reepjes
  • Extra vergine olijfolie
  • 1 el ras el hanout
  • 2 tl gemalen komijn
  • 1 tl gemalen koriander
  • ½ tl zoet gerookte-paprikapoeder
  • 1½ tl za’atar
  • Optioneel: ½ tl granaat- appelmelasse (o.a. toko)

Bereiding

Doe het kippen- of lamsvlees in een mengkom en schenk er 2 eetlepels olijfolie overheen. Roer goed door zodat alle stukjes vlees bedekt zijn. Meng in een klein kommetje ras el hanout, komijn, koriander, gerooktepaprikapoeder en eventueel granaatappelmelasse door elkaar. Hussel het vlees en het spece- rijenmengsel goed door elkaar, zodat elk stukje vlees een laagje specerijen krijgt. Laat 5 minuten intrekken. Laat een koekenpan op hoog vuur goed warm worden en schenk een klein beetje olijfolie in de pan. Bak de reepjes in 4 tot 5 minuten goed gaar. Strooi er de za’atar overheen.

Lekker met een pitabroodje, dat je ook vult met wat frisse salade en knoflooksaus. Of combineer de shoarma met geroosterde bloemkoolroosjes en couscous.

Lees ook
Culinair hoogstandje: Labneh-salade met linzen, wilde spinazie en spicy boter

Smaakt naar meer

Nog veel meer kidsproof én lekkere recepten vind je in Bistro Manon van Manon Proper

€ 25,95 Uitgeverij GoodCook

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.