Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Eten > Culinair hoogstandje: Gevulde pasta-schelpen met groentesaus

Culinair hoogstandje: Gevulde pasta-schelpen met groentesaus

Culinair hoogstandje: Gevulde pasta-schelpen met groentesaus

Die twee ons groente per dag halen we niet zo makkelijk en de kinderen al helemaal niet. Eet ze dus de hele dag door, van ontbijt tot avondmaal. Lekker, gezond en met deze recepten een peulenschil.

De zachte saus is gemaakt van onder meer geroosterde paprika en zoete aardappel, en dus heel voedzaam.

Recept: gevulde pasta-schelpen met groentesaus

Voor 4 personen | bereidingstijd 20 minuten + 25 minuten en 20 minuten in de oven

Benodigdheden

  • 700 g zoete aardappel
  • 2 puntpaprika’s
  • 2 tenen knoflook
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • 500 ml kippenbouillon
  • 250 g kastanjechampignons
  • 250 g kippengehakt
  • Kip­kruiden
  • 250 g pastaschelpen

Bereiding

Schil de zoete aardappels en snijd ze in blokjes van 3 cm. Ontpit de paprika’s en snijd in 4 stukken. Pel de knoflook. Leg de aardappel, paprika en knoflook op een bakplaat, besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Zet in een voorverwarmde oven van 185° C, 25 minuten of tot alles zacht is. Mix de aardappel, paprika, knoflook en 250 ml bouillon in een blender of met de mixer. Voeg extra bouillon toe tot je de gewenste sausdikte hebt. Breng op smaak met peper en zout. Giet de saus in een ovenschaal en zet opzij.

Lees ook
Culinaire hoogstand: zo maak je zelf kersengalette

Snijd de champignons in blokjes. Verhit een scheut olijfolie en bak op hoog vuur de champignons en het gehakt goudbruin. Breng op smaak met kipkruiden, peper en zout. Kook de pastaschelpen gaar in gezouten water. Giet ze af en laat uitlekken. Leg de pastaschelpen op de aard­appelsaus en vul de schelpen met het gehaktmengsel. Zet 20 minuten in een voorverwarmde oven van 185° C.

Ga jij de gevulde pasta-schelpen met groentesaus uitproberen?

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.