Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Eten > Culinair hoogstandje: overheerlijke bieten-wortelsoep

Culinair hoogstandje: overheerlijke bieten-wortelsoep

Culinair hoogstandje: overheerlijke bieten-wortelsoep

Recepten die gezond en praktisch zijn, die een succes zijn bij je kinderen én waar ook jij je vingers bij aflikt. Kom maar met die lekkere bieten-wortelsoep. 

Recept: bieten-wortelsoep

Voor ± 3 liter | bereidingstijd: 40 minuten (met snelkookpan 25 minuten)

Benodigdheden

  • Olijfolie
  • 3 uien of 5 sjalotten, (of een mix ervan), fijngesneden
  • 2 knoflooktenen, geperst
  • 1 tl gemalen koriander
  • 2 tl gemalen komijn
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 kg voorgekookte rode bieten in blokjes
  • 5 grote winterpenen, in blokjes
  • 1,5 l groentebouillon

Optioneel

  • 1⁄4 tl gemalen piment
  • Feta, verbrokkeld
  • Verse dille, fijngehakt

Bereiding

Doe een scheutje olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak de uien 8 minuten, tot ze zacht en licht verkleurd zijn. Bak de knoflook 1 minuut mee. Voeg koriander, komijn, gember en eventueel het piment toe en bak kort mee. Voeg bieten en wortels toe en giet (een deel van) de groentebouillon erbij. Breng alles aan de kook en laat 30 minuten op laag vuur koken met het deksel op de pan. Zodra de groenten gaar zijn, pureer je de soep tot een glad geheel met een staafmixer of in een blender. Voeg meer groentebouillon of kokend water toe als de soep te dik is.

Serveer met de eventuele feta en fijngehakte dille. Lekker met brood of een groene salade.

Smaakt naar meer

Nog veel meer kidsproof én lekkere recepten vind je in Bistro Manon van Manon Proper.

€ 25,95 Uitgeverij GoodCook

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.