Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Eten > Culinair hoogstandje: asperges met shiitake & kruiden

Culinair hoogstandje: asperges met shiitake & kruiden

Culinair hoogstandje: asperges met shiitake & kruiden

Zó lekker, al die verse groenten in de zomer. En nooit saai, want in een ander jasje gekookt, geroosterd of gebakken smaken deze asperges met shiitake & kruiden namelijk heel anders.

Recept voor asperges met shiitake & kruiden

Benodigdheden

Voor 3 personen

  • 3 eieren
  • 1 el sojasaus
  • 2 el mirin (zoete Japanse rijstwijn)
  • 1 el miso (Japanse gefermenteerde sojabonenpasta)
  • 2 tl gemberwortel, geraspt
  • 2 el water
  • 600 g groene asperges, de harde onderkantjes eraf
  • 2 el zonnebloemolie
  • 200 g shiitake, in plakjes
  • 2 handjes babyspinazie
  • 60 g geroosterde amandelen

Voor de kruidenmix:

  • 2 tl korianderzaad
  • ½ tl komijnzaad
  • ½ tl venkelzaad
  • 2 tl sesamzaad • zout

Lees ook
Culinair hoogstandje: Geroosterde aardbeien-rabarberjam met vanille en rozenwater

Bereiding

Maak eerst de kruidenmix:

Rooster de zaadjes in een droge koekenpan tot ze gaan geuren en het sesamzaad begint te kleuren. Voeg dan een snuf zout toe. Maal vervolgens de kruiden fijn in de vijzel. Breng een pan water aan de kook, voeg de eieren toe en kook ze 6 minuten. Laat ze onder koud water schrikken en pel ze.

Klop een dressing van de sojasaus, mirin, miso, gemberrasp en het water.

Breng een pan gezouten water aan de kook, voeg de asperges toe en kook ze in 2 minuten beetgaar. Laat ze schrikken onder koud water. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de shiitake op hoog vuur 2 à 3 minuten. Breng op smaak met zout en peper.

Maak de shiitake, spinazie en asperges aan met de dressing en verdeel over drie borden. Garneer met halve gekookte eieren en amandelen en bestrooi royaal met de kruidenmix. Ook lekker met een gebakken ei.Oke

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Fotografie Eric van Lokven