Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Eten > Vegan en bijna net zo lekker: eetbaar cookie dough van kikkererwten

Vegan en bijna net zo lekker: eetbaar cookie dough van kikkererwten

Vegan en bijna net zo lekker: eetbaar cookie dough van kikkererwten

We kunnen wel een heel relaas neerpennen dat gezond eten belangrijk is, maar soms gaat er gewoon niks boven een emmertje Ben & Jerry’s of een stapel croissants met Nutella. Nog zo’n guilty pleasure is koekjesdeeg, al is dat niet écht fijn voor je maag. Enter: eetbaar cookie dough van kikkererwten.

Dat klinkt misschien niet heel aantrekkelijk – misschien zelfs enigszins weerzinwekkend – maar laat de peulvrucht je niet afschrikken. Het is namelijk écht heel lekker.

Cookie dough van kikkererwten

Kikkererwten krijgen – mits goed bereid – in de blender een soort zelfde textuur als koekjesdeeg heeft. Van dat kruimelige, maar toch smeuïge deeg, waarvan je niet kunt stoppen met eten als je eenmaal geproefd hebt. Of die dikke clusters die in de gelijknamige Ben & Jerry’s smaak zitten. Za-lig.

Deze variant maak je echter met gezondere ingrediënten, maar is alsnog zoet. En een ideaal toetje als je onverhoopt een vegan vriendin over de vloer krijgt en geen idee hebt wat je op tafel moet zetten als nagerecht. En nóg idealer: je hoeft alle benodigdheden alleen in de blender te gooien en het is klaar om te serveren.

Dit heb je nodig:

  • 1 blikje kikkererwten
  • 1/4 kopje kikkererwtenvlocht
  • 2 eetlepels honing 
  • eetlepel vanille
  • 1/4 kopje pindakaas
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 kopje chocoladestukjes

En zo maak je het:

  • Doe alle ingrediënten (behalve de chocoladestukjes) in de blender en blend tot het een mooi geheel is.
  • Verdeel het over de schaaltjes waarin je het serveren wilt en garneer met de chocolade.
  • That’s all!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

Bron: Stylecaster| Beeld: Wellplated