Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Eten > Waarom zitten er altijd ribbeltjes op chocoladeletters?

Waarom zitten er altijd ribbeltjes op chocoladeletters?

Waarom zitten er altijd ribbeltjes op chocoladeletters?

Sinterklaas is weer in ons land en daarom zijn we met zijn alle weer massaal chocoladeletters aan het inslaan. Maar welke letter is eigenlijk het populairst? En waarom zitten er altijd ribbeltjes op de chocoladeletters? Flair heeft de leukste feitjes over chocoladeletters voor je op een rijtje gezet.

Populairste smaak

Ieder jaar koopt de Nederlandse bevolking rond de feestdagen ongeveer 22 miljoen (!) chocoladeletters. Maar wat is nou de populairste smaak? De meeste mensen kiezen dan toch voor melkchocolade. Namelijk 80% van de verkochte chocoladeletters is melkchocolade, 12% is puur en 8% is wit. Welke smaak is jouw favoriet?

Populairste letter

Maar wat zijn dan de populairste letters? De meest verkochte chocolade letter is de M. Dat simpelweg omdat er heel veel namen beginnen met de letter M. Maar de M kan ook staan voor mama of moeder. Maar ook zijn er nog steeds veel mensen die geloven dan de letter M de meeste chocolade bevat. Andere populaire letters in het chocolade alfabet zijn de S van Sint en de letter P van Piet en ook van papa natuurlijk.

Niet populaire letters

Maar natuurlijk zijn er ook letters die helemaal niet populair zijn. Denk aan de Q, U, X, Y en Z. Vaak worden deze letters zo weinig verkocht, dat sommige fabrikanten hebben besloten om deze letters niet meer te maken. Ook wordt de I vaak weggelaten uit het assortiment. Dit omdat het simpelweg voor sommige fabrikanten te lastig is om deze op hetzelfde gewicht te maken als bijvoorbeeld een M.

Fabels

Maar veel mensen geloven nog steeds dat de letter M de meeste chocolade bevat. Maar dat zit natuurlijk gewoon tussen je oren. Elke letter van het alfabet bevat namelijk gewoon evenveel chocolade. De Y wordt bijvoorbeeld dikker gemaakt, zodat deze even veel weegt als de letter M. Hema heeft ooit eens een onderzoek gedaan naar chocoladeletters. En hieruit bleek dat een kwart van de Nederlandse bevolking kiest voor de letters M, S en A, omdat ze denken dat deze het meeste chocolade bevatten.

Lees ook
Kruidnoten zijn onweerstaanbaar, maar hoeveel calorieën bevat een handje kruidnoten eigenlijk?

Ribbeltjes

We weten allemaal wel dat iedere chocoladeletter verticale ribbels heeft. Maar heeft dit ook een functie? Of is dit alleen decoraties? Door deze ribbels komen de letters makkelijker uit de vorm. Dat is handig voor de fabrikant. En ook zorgen de ribbels ervoor dat kleine beschadigingen op de letter minder goed zichtbaar zijn.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Margriet, Gebakkerij | Beeld: GettyImages