Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Eten > Wie zoet is krijgt… suiker: zoveel calorieën bevat één hapje marsepein

Wie zoet is krijgt… suiker: zoveel calorieën bevat één hapje marsepein

Wie zoet is krijgt… suiker: zoveel calorieën bevat één hapje marsepein

Nu Sinterklaas weer in ons land is vliegt het snoepgoed ons weer om de oren. En het is dan ook heel lastig om jezelf niet af en toe helemaal te laten gaan, maar toch willen we geen extra kilootjes erbij. We weten nu inmiddels hoeveel calorieën er in een handje kruidnoten zit, maar hoe zit dit eigenlijk met marsepein? Flair zocht het voor je uit. 

Marsepein

Wat is marsepein nou eigenlijk precies? En wat maakt het nou zo extreem zoet? Eigenlijk is marsepein niets meer dan een mengsel van gemalen amandelen en suiker. En rondom pakjesavond is marsepein er in allerlei soorten en maten te vinden. Maar toch zijn de varkentjes het populairst. Maar één zo’n klein varkentje, dat toch vaak maar twee happen zijn, bevat al 105 calorieën. Dat is per hap dus ongeveer 52 calorieën wat je binnen krijgt.

Lees ook
Kruidnoten zijn onweerstaanbaar, maar hoeveel calorieën bevat een handje kruidnoten eigenlijk?

Suikers

En als we ons dan nog even verder verdiepen in die heerlijke zoetigheid, komen we nog veel meer te weten. Zo bestaat een stukje marsepein van 25 gram voor 15 gram uit suikers. Oei! En als je marsepein in de supermarkt koopt, bevat dit vaak nog meer suikers, dit omdat suiker simpelweg goedkopen is dan amandelen. Sommige marsepeinen varianten bevatten ook rozenwater en veel kleurstof. Op deze manier kun je allerlei leuke vormpjes en diertjes maken.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle | Beeld: GettyImages