Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Eten > Kruidnoten zijn onweerstaanbaar, maar hoeveel calorieën bevat een handje kruidnoten eigenlijk?

Kruidnoten zijn onweerstaanbaar, maar hoeveel calorieën bevat een handje kruidnoten eigenlijk?

Kruidnoten zijn onweerstaanbaar, maar hoeveel calorieën bevat een handje kruidnoten eigenlijk?

De Sint is weer in ons land. Maar de kruidnoten liggen al sinds september in de schappen. Wil je de feestdagen liever niet doorbrengen met een paar kilootjes extra op de heupen? Dan zul je toch slimme keuzes moeten maken. Want hoeveel calorieën zitten er eigenlijk in een handje kruidnoten?

Hoeveel calorieën?

Het lijkt wel alsof ze elk jaar al eerder in de schappen komen te liggen. De kruidnoten. Wie is er niet dol op? Toch adviseert Het Voedingscentrum om niet te veel Sint-snoepgoed in te slaan. Want wat je niet in huis hebt, kun je ook niet op eten. Ook is het volgens Het Voedingscentrum verstandig om variatie in het snoepgoed te beperken en ook voor kleine producten te kiezen. “In een kruidnoot zitten natuurlijk minder calorieën dan in een banketletter”, vertelt een woordvoerder aan Editie NL.

Maar hoeveel calorieën zitten er dan eigenlijk in een handje kruidnoten? Volgens Het Voedingscentrum bevatten tien kruidnoten 48 calorieën. Gelukkig, dat valt nog best mee. Vergeleken met een stukje gevuld speculaas dat 120 calorieën bevat of een witte chocoladeletter die zelfs 552 calorieën bevat. Af en toe een handje kruidnoten moet dus best kunnen!

Lees ook
Deze Sinterklaaslekkernijen zijn de gezondste opties voor Sinterklaasavond

Remmen los op 5 december

Maar dat heerlijke snoepgoed hoort toch gewoon bij het Sinterklaasfeest? “Zeker, maar als je gewoon gezond eet, dan merk je dat je weinig trek hebt in iets extra’s. En het is belangrijk dat je het snoepgoed niet in het zicht zet.” Het is volgens Het Voedingscentrum een gewoonte geworden dat we de feestdagen associëren met lekker eten. “We noemen december een feestmaand. Maar in totaal is het maar vier dagen feest. De andere 27 dagen kun je gewoon gezond eten.”

Ook is het volgens Het Voedingscentrum verstandig om naast al het snoepgoed ook iets gezonds op tafel te zetten. “Een leuk bakje met mandarijnen is ook heel sfeervol en staat leuk.” En als je dan toch liever zoetigheid kiest, probeer dan op z’n minst elke hap bewust te proeven. “Kauw goed en geniet er echt van.” En wie zich de komende tijd niet helemaal volpropt met al dat lekkers, kan zich op Pakjesavond natuurlijk best een beetje laten gaan. “Als je het tot de echte feestdagen beperkt, dan zal je daar weinig van merken.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTLNieuws | Beeld: GettyImages