Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Eten > 6x creatief met wraps

6x creatief met wraps

6x creatief met wraps

Vlees of vis, groenten en saus erin en oprollen maar? Hartstikke lekker, maar er zijn nog zo veel andere dingen die je kunt doen met wraps. Check deze 6 variatietips. 

Tortizza

Benodigdheden (voor 2 wraps): 1 blikje tomatenpuree • serranoham • rucola • halve bol mozzarella • kwart rode paprika • peper • 2 (volkoren)wraps

Zo maak je het: Verwarm de oven voor op 160 °C. Besmeer de wraps met de tomatenpuree. Breng op smaak met wat peper. Snijd de mozzarella en paprika in kleine stukjes. Leg de serranoham op de wrap en strooi de mozzarella en paprika erover. Doe de wraps 10 minuten in de oven. Haal ze eruit, leg er wat rucola op en eet smakelijk!

Burrito’s

Benodigdheden (voor 2 wraps): 1 kipfilet • halve rode paprika • halve rode ui • olijfolie • paprikapoeder • peper • yoghurt of kwark • 1 teentje knoflook • geraspte jonge kaas • 2 (volkoren)wraps

Zo maak je het: Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de kipfilet, ui en paprika in kleine stukjes. Marineer de kipfilet met de paprikapoeder en wat peper naar smaak. Bak met wat olijfolie in de pan. Voeg de ui en paprika toe. Meng de yoghurt of kwark met het geperste teentje knoflook en wat peper naar smaak. Smeer de wraps in met het yoghurtsausje, leg het kipmengsels hierop en rol de wraps op. Zet eventueel vast met een prikkertje. Leg de opgerolde burrito’s in een ovenschaal en strooi de kaas eroverheen. Na 10 minuutjes zijn ze klaar. 

Tortillataart

Bron: Chicks Love Food

Benodigdheden (voor 1 tortillataart): 6 (volkoren)wraps • 1 ui • 1 groene paprika • 2 tenen knoflook •  sap van 1 limoen • halve rode peper • 300 gram mager  rundergehakt • 4 tomaten • 1 rode ui •  halve pot mais • 1 eetlepel paprikapoeder • 1 theelepel djintan (gemalen komijn) • 1 zakje geraspte kaas • olijfolie • peper en zout

Zo maak je het: Verwarm de oven voor op 170 °C. Zet een koekenpan op hoog vuur en bak de tortillawraps om en om even knapperig en goudbruin. Zet de wraps even weg. Snijd de ui, rode peper en paprika en pers de knoflook en de limoenen uit. Verwarm wat olijfolie in de pan en voeg de ui, knoflook en rode peper toe. Bak even goed aan. Voeg vervolgens de paprikapoeder en de djintan toe en bak ook dit goed door. Voeg vervolgens de paprika en het gehakt toe met wat peper en zout. Rul het gehakt gaar, roer af en toe goed door. Zet het vuur uit en roer de limoensap door het gehaktmengsel. Neem een ronde taartvorm en begin met een wrap, waarop je vervolgens een schepje van het gehaktmengsel strooit, gevolgd door wat plakjes tomaat, mais, rode ui en geraspte kaas. Leg daarop weer een wrap en herhaal dezelfde stapjes. Doe dit vier keer en eindig met een kale wrap. Bedek deze met plakjes tomaat een goede laag kaas en een paar rodepeperringetjes. Zet de taart in de oven en bak zo’n 20 minuten zodat de kaas goed gesmolten is. Zet de taart de laatste 2 minuten op de grillstand, zodat de kaas bovenop een mooi knapperig korstje wordt. Haal de taart uit de vorm en snijd een mooie punt. Serveer ’m eventueel met guacamole of een pittige salsa.

Krokante minitortilla’s

Bron: Ah.nl

Benodigdheden: 2 el olijfolie • 1 tl djintan (gemalen komijn) • 12 miniwraps • 1 el sesamzaad • 2 avocado’s • 1 limoen • 35 gram snijbiet • 1 geitenkaasje met korenbloemen • peper en zout

Zo maak je het: Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de olie met de komijn, peper en eventueel zout en bestrijk hiermee de wraps aan één kant. Snijd de wraps tot het midden in. Vouw er hoorntjes van en duw met de bestreken kant naar boven in de holtes van de muffinvorm. Bak in het midden van de oven in ca. 10 min. knapperig. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad 3 min. op middelhoog vuur. Schep uit de pan op een bord en laat afkoelen. Halveer ondertussen de avocado en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil in een kom. Boen de limoen schoon. Rasp de groene schil en pers de helft van de vrucht uit. Voeg het rasp en sap toe aan de avocado en prak tot puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Leg in elk tortillabakje een paar blaadjes snijbiet en een schepje avocadopuree. Verdeel de geitenkaas erover en garneer met het sesamzaad.

Borrelhapjes

Benodigdheden: groene pesto • Parmezaanse kaas • plakjes carpaccio • peper • rucola

Zo maak je het: Besmeer de wraps met de pesto. Leg de plakjes carpaccio eroverheen en bestrooi met de kaas en peper. Leg er wat rucola op. Rol de wrap op en wikkel ’m in folie. Voor opdienen snijd je de wrap in reepjes. Zet er eventueel een prikker in.

Wrapsalade

Bron: Ah.nl

Benodigdheden (voor 4 personen): 8 meergranenwraps • halve struik bleekselderij • 1 ui • 1 rode paprika • 2 el olijfolie • 250 gram gerookte kipreepjes • 200 gram ijsbergsla • sladressing

Verwarm de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de bleekselderij in stukken van 4 cm en snijd die in reepjes. Breng een laagje water aan de kook en kook de bleekselderij 3 min. Spoel ze in een vergiet onder de kraan met koud water af. Snijd de ui in partjes. Snijd de paprika in reepjes. Verhit de olie in een wok of hapjespan en roerbak de ui 4 min. Voeg de paprika toe en roerbak nog 2 min. Laat een beetje afkoelen. Meng samen met de bleekselderij en de gerookte kipreepjes door de sla. Schep de dressing erdoor. Vul de wraps met de salade en vouw ze in vieren.

Of wat dacht je van dit recept van Cook Love Share?