Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Eten > 5x de lekkerste zomerse cocktails

5x de lekkerste zomerse cocktails

5x de lekkerste zomerse cocktails

Yay, de thermometer laat eindelijk weer tropische temperaturen zien! Dat betekent dat het tijd is voor jurkjes, festivals en heerlijke cocktails. Kan jij op dat laatste gebied nog wel wat inspiratie gebruiken? Deze vijf drankjes zijn perfect voor de zomer.

Rosé-Aperol Spritz

Dat Aperol Spritz de afgelopen tijd een opmars heeft gemaakt, moge duidelijk zijn. Maar onlangs kwam de website Bon Appétit met een extra zomerse variant: de Rosé-Aperol Spritz! Serveer de cocktail in een groot wijnglas met ijs.

Dit heb je nodig: 3/4 glas passiefruitsap • 1/4 glas Aperol • 1/4 glas versgeperst limoensap • 4 theelepels suiker • 750 ml rosé (het liefst met bubbels) • optioneel: schijfje grapefruit als garnering

Bereiding: Meng het fruitsap met de Aperol, het limoensap en de suiker en roer totdat de suiker is opgelost. Schenk de rosé erbij en roer goed. Gebruik een schijfje grapefruit als garnering et voilá!

Mixed Berry Mojito

Gek op mojitos? Dan moet je deze berry-variant met de nieuwe smaak van 7UP (zonder toegevoegde suikers!) eens proberen. Serveer de cocktail in een longdrinkglas of jar.

Dit heb je nodig: 45 ml Silver lemon flavored rum • 120 – 180 ml 7UP Lemon Lemon • 2 muntblaadjes • 1 braam • 1/2 aardbei • 4 blauwe bessen • 1 braam

Bereiding: Mix de bessen in een cocktailshaker. Voeg de muntblaadjes toe en mix opnieuw. Doe de rum en ijs erbij en shake krachtig tot de cocktail koud is. Schenk in een longdrinkglas en doe er ijs bij. Top up met 7UP Lemon Lemon en roer voorzichtig.  Gebruik verse bessen en munt als garnering.

French 75

Ga jij voor chic? Dan kies je voor de French 75 (in Frankrijk Soixante Quinze genoemd). Deze cocktail gaat way back: de eerste variant stamt uit 1915! Je serveert ‘m in een champagneglas.

Dit heb je nodig: 30 ml gin • 15 ml citroensap • 10 ml suikersiroop • 90 ml champagne, prosecco of cava • optioneel: citroenzest als garnering

Bereiding: Schenk de gin, het citroensap en de suikersiroop in een cocktailshaker. Vul de shaker met ijsblokjes en schud flink. Schenk de drank in een (liefst voorgekoeld) champagneglas. Top up met champagne. Doe dit voorzichtig, want door de suikersiroop kan de cocktail overstromen! Roer voorzichtig.

Moscow mule

Deze cocktail wordt ook wel de Russische versie van de mojito genoemd. Niet alleen lekker, maar ook nog eens supertrendy! Je serveert ‘m in een longdrinkglas.

Dit heb je nodig: 1,5 maatje wodka • 2,5 maatje ginger beer • sap van een halve limoen • 1 takje munt als garnering

Bereiding: Je maakt de Moscow mule eigenlijk net zoals een mojito. Vul als eerst je glas met ijs. Pers hierin het sap van twee limoenpartjes en voeg wat muntblaadjes toe. Voeg de wodka toe en vul het glas tot de rand met ginger beer. Roer ten slotte voorzichtig met een barlepel en voeg nog wat extra crushed ice toe. Garneer met muntblaadjes en een partje limoen.

Pineapple Mocktail

Liever een alcoholvrije variant? Ga dan voor de frisse Pineapple Mocktail. Perfect voor de zomer! Serveer de cocktail in een longdrinkglas.

Dit heb je nodig:
100 ml ananassap • 1 koffielepeltje rietsuiker • sap van een halve limoen • stukjes komkommer • stukjes ananas • 7UP Lemon Lemon

Bereiding:
Meng het ananassap, limoensap, rietsuiker, ijs, komkommer en ananas in een cocktailbeker. Vul een glas met ijs en doe het drankje erin. Voeg 7UP Lemon Lemon toe en roer nog een keer goed door de cocktail zodat alle ingrediënten zich goed mengen.

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale lente-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10.