Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > DIY > Pro-tips om de beste foto’s te maken voor Instagram: ‘Het perfecte plaatje bestaat niet’

Pro-tips om de beste foto’s te maken voor Instagram: ‘Het perfecte plaatje bestaat niet’

Pro-tips om de beste foto’s te maken voor Instagram: ‘Het perfecte plaatje bestaat niet’

Scrollend door Instagram al die mooie foto’s tegenkomen. Dat maakt toch wat bij je los. Het kan inspirerend zijn, maar ook irritant. Wat waarom lukt het zelf niet om zulke prachtige foto’s te maken? Hier zijn een aantal tips om je van die vraag te verlossen. 

Houd één thema aan

Het is belangrijk om goed te letten op welke filter je gebruikt. Zorg ervoor dat je steeds dezelfde gebruikt. Anders staat je feed misschien een beetje rommelig. Ook goed om bij jezelf stil te staan en te bedenken, wat ben ik? Wat past bij mij? En op basis daarvan creëer jij je eigen stijl. In principe is Instagram gewoon voor je vrije tijd en om voor jezelf te gebruiken. Toch komt het steeds vaker voor dat mensen het als een soort portfolio of CV gebruiken. Het laat zien wie je bent. Naast foto’s, kun je ook na zoveel foto’s plaatsen een quote of iets anders posten.

Het hoeft ook niet zo te zijn dat het een strakke en saaie feed is. Een beetje speling kan ook leuk zijn en zorgt voor wat meer variatie. Denk aan: collage’s, een witte border om je foto of zet de foto in een andere positie. Alles is mogelijk.

Van portret naar selfie

Selfie’s zijn makkelijker gezegd dan gedaan, maar het is de moeite waard om het te proberen.  Probeer nieuwe hoeken, poses, draai je hoofd of kantel de camera. Je kan het zo gek niet bedenken. Onthoud wel dat lachende foto’s dé beste zijn. Belangrijk is dus wel dat je goed licht gebruikt. Tegenwoordig zijn daar ook handige gadgets voor, maar daglicht is ook niet verkeerd. Foto’s met daglicht worden overigens ook goed gewaardeerd op Insta.

Lees ook
Deze 10 lifehacks zorgen voor een levenlang mascaragenot

Overige Tips

Misschien te gek voor woorden, maar wist je dat een filter naast zelfvertrouwen ook voor meer likes zorgt? Uit een studie van Yahoo Labs en Georgia Tech zeggen ze dat 7,6 miljoen foto’s met een filter 21% meer kans hebben op likes. Naast likes zorgt het ook voor 45% meer reacties.

Deze klinkt misschien wel logisch, maar dieren doen het ook goed op Instagram. Iedereen wilt natuurlijk jouw lieve viervoeter op hun feed tegenkomen. Too cute.

Een make-upartist Patrick Ta zegt dat je het beste een selfie kan bewerken met een roodachtige filter. Dit zorgt ervoor dat je meer bruin en gezond lijkt. Dit doe je door de foto op Instagram te uploaden, klik op bewerken en kies de kleur rood. Maar onthoud goed, dat social media nep is. Het perfecte plaatje bestaat niet, dus stop niet al te veel moeite in je foto om het ‘perfect’ te hebben. Zolang het maar jouw stijl is!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Vriendin | beeld: GettyImages